• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Razgovaraću sa Lajčakom, ne o tome o čemu ćemo da maštamo, već šta je to šta možemo da uradimo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će danas i sutra razgovarati sa specijalnim izaslanikom za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, a da će u sredu ili četvrtak pre puta u Ohrid izneti više informacija kako vidi situaciju povodom Kosova i Metohije i šta treba činiti.

“Ne želim mnogo da govorim pre susreta, danas i sutra ću biti sa njim i pokusati da radim, ne o tome o čemu ćemo da maštamo, već šta je to šta možemo da uradimo, rekao je Vučić u Dobanovcima odgovarajući na novinarsko pitanje o evropskom sporazumu, Lajčakovoj poseti Prištini i Beogradu kao i očekivanjima od predstojećeg sastanka u Ohridu, Briselskom sporazumu i ZSO.

On je dodao i da ne vidi šta je smisao ako neko ne želi ni da razgavara o ZSO. “Ako neko ne želi ni da razgovara, a kamoli da implementira ZSO ne vidim šta je smisao, da ne govorim ništa više od toga. Danas i sutra ću da razgovaram sa Lajčakom, a u sredu ili četvrtak, pre puta u Ohrid, ću reći kako sve vidim, šta mislim o svemu i šta nam je činiti u narednom periodu”, rekao je Vučić.

Kampanja koja se protiv mene vodi svakog dana zasnovana na besmislicama

Aleksandar Vučić rekao je danas da se protiv njega vodi kampanja na dnevnom nivou i da je ona zasnovana na besmislenim stvarima.

On je to rekao novinarima, na pitanje da prokomentariše objavu bliskog saradnika Vuka Jeremića, Željka Boškovića, na kojoj su objavljene poplave iz Koprivica u Hrvatskoj, a za koje je on tvrdio da su bile u Beogradu na vodi.

”Sećate se da je bukvalno 60 ili 70 odsto ljudi mislilo da sam se ja stvarno grlio sa Kurtijem, jer su oni napravili fotomontažu, pa umesto Dendijasa, stavili moju sliku. Ja se sa čovekom nikada nisam ni rukovao. Ne hvalim se time, samo vam kažem činjenice”, rekao je Vučić i podsetio da je i ranije objavljena fotomontaža na kojoj on, dok je još bio u SRS, nosi navodno boks piva, a reč je bila o kutiji sa papirima za Republičku izbornu komisiju.

Comments

Pročitaj još