• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Napad na srpsku decu umesto kao pokušaj teškog ubistva, okvalifikovan kao izazivanje opšte opasnosti – bezobrazluk

Srpska lista je danas saopštila da je odluka albanskog tužioca iz Uroševca da kvalifikuje delo albanskog pripadnika KBS koji je pokušao da ubije srpsku decu na Badnji dan u Gotovuši i tom prilikom im naneo teške telesne povrede vatrenim oružjem, kao izazivanje opšte opasnosti, primer sistematskog i planiranog institucionalnog nasilja aktuelnog prištinskog režima, sa ciljem zastrašivanja i proterivanja Srba sa svojih ognjišta.

“I pored bezbroj materijalnih dokaza, izjava povređene dece i svedoka ovog gnusnog, ničim izazvanog napada na srpsku decu ovaj tužilac je umesto da ovaj zločin okvalifikuje kao pokušaj teškog ubistva delo okvalifikovao kao izazivanje opšte opasnosti uz upotrebu oružja!? Bezobrazluk i nepostojanje imalo profesionalizma, ljudskosti i odgovornosti se ogleda u tome da je čak i unutar člana koji definiše ovo delo izabrao ono najlakšeg oblika za koje po sudskoj praksi na Kosovu i Metohiji sudovi izriču uslovne i novčane kazne!?”navodi se u saopštenju.

Iz Srpske liste poručuju da pravda i pravo izgledaju tako kada su žrtve srpske nacionalnosti.

“Ovako u praksi izgleda pravda i pravo kada su žrtve Srbi i njihova deca i to neposredno pred očima svih međunarodnih organizacija i institucija čiji predstavnici sastavljaju ulepšane izveštaje o stanju ljudskih prava na Kosovu i Metohiji i duvaju u jedra režimu Aljbina Kurtija koji govori o svojoj Vladi kao najdemokratskijoj, i kao onoj koja poštuje vladavinu prava, prava svih zajednica i koja građane tretira jednako bez obzira na nacionalnost. Da ironija bude veća, isto to kosovsko pravosuđe godinama unazad proganja Srbe bez ijednog dokaza, stavlja na nekakve liste za hapšenje pa čak i osuđuje na dugogodišnje zatvorske kazne” stoji u tekstu.

Iz Srpske liste još jednom osuđuju i ignorantski stav međunarodne zajednica po ovom pitanju.

“Ćutanje Evropske unije, kao i svih njenih članice, ambasada Kvinte, UNMIK, OEBS, Euleks i svih ostalih organizacija na Kosovu i Metohiji ali i u čitavoj Evropi koji se bave stanjem ljudskih prava na ovu napravdu i bezakonje je mrlja na njihovim obrazima. Suza srpske dece je kap koja preliva čašu srpskog nezadovoljstva i preko koje nijedan od nas ne može ćutke da pređe. Ovakvim kvalifikacijama dela, postavlja se samo jedno pitanje, koje će sledeće srpsko dete biti žrtva esktremista i nasilnika koji će ovakvim ponašanjem tužilaštva biti ohrabreni” zaključuje se u tekstu.

Comments

Pročitaj još