• Početna>
  • Vesti>

SL: Srbi se optužuju bez ikakvih dokaza, međunarodna zajednica da formira pravni tim za praćenje tih slučajeva

Srpska lista okarakterisala je hapšenje Zlatka Arsića, iz sela Ajnovce kraj Kosovske Kamenice,kao znak jasnog pritiska i zastrašivanja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

“Hapšenje Zlatka Arsića bez predočenih ikakvih dokaza koji govore o njegovoj krivici u očima srpskog naroda, njegove porodice i troje dece izgleda kao jasan pritisak i zastrašivanje koje sprovode kosovske institucije i režim Aljbina Kurtija sa ciljem proterivanja srpskog naroda” navodi se u saopštenju.

Iz Srpske liste su se dotakli i objave kosovskog ministra unutrašnjih poslova objavljene istim povodom, a u kojoj on govori o pravdi, pravu, ratnim zločinima i tome da je Srbija na Kosovu počinila genocid.

“Likovanje safari ministra Dželala Svečle koji govori o zadovoljenju pravde i krivici gospodina Arsića pre bilo kakve odluke suda zabrinjava sve Srbe i svakog ko želi da veruje u pravo i pravdu čiji je osnovni postulat da niko nije kriv dok se ne dokaže suprotno, a što nažalost ne važi za Srbe na Kosovu i Metohiji”.

Srpska lista je u istom saopštenju pozvala kosovske institucije da pokrenu postupak i pozovu na odgovornost Dželala Svečlu i svakog drugog ko, kako su naveli “nevinog čoveka proglašava unapred krivim etiketirajući njega i njegovu porodicu, ali i čitav srpski narod”.

“Pozivamo predstavnike Kvinte, Kancelariju Evropske unije, Euleks, UNMIK, OEBS, i sve ostale da hitno formiraju pravni tim koji će pratiti slučajeve koji se protiv Srba vode pred kosovskim sudovima jer izražavamo ozbiljnu sumnju da se Srbi optužuju bez ikakvih dokaza, pa čak i osuđuju i da se lažne optužnice koriste za progon preostalih Srba, posebno južno od Ibra” istaknuto je u saopštenju.

Comments

Pročitaj još