• Početna>
  • Vesti>

OKK Centar potpisao protokol o saradnji sa KK Crvena zvezda: Brojne mogućnosti saradnje i dodatnog usavršavanja

Foto: Radio Mitrovica sever

Omladinski Košarkaški klub Centar iz Kosovske Mitrovice nedavno je potpisao tehnički sporazum, odnosno protokol o saradnji sa Košarkaškim klubom Crvena zvezda Meridianbet.  

Potpisan sporazum predstavlja strateško partnerstvo i otvara mogućnost da naveći i najbolji talenti sa Kosova i Metohije budu gosti Crvene zvezde i učestvuju u raznim sportskim manifestacijama i utakmicama.

Jedan od osnivača OKK Centar Nemanja Jakšić kaže za Radio Mitrovica sever da je KK Crvena zvezda prepoznao kvalitet i rad mališana iz Kosovske Mitrovice a da je sporazumom omogućeno dodatno usavršavanje, kako članova kluba tako i trenera.

„KK Crvena zvezda je prepoznao naš rad, a njihova briga za mališane sa Kosova i Metohije, da taj rad sa decom bude kvalitetan i da se na dodatan način profesionalizuje, je doprinela potpisivanju sporazuma. Crvena zvezda se ovim sporazumom obavezala da našoj deci ponudi dosta stvari, pre svega OKK Centar ali i svoj ostaloj deci koja žele da se kroz naš klub usavršavaju“ rekao je Jakšić.

Najtalentovanijim mladim igračima omogućen je odlazak na godišnje probe u Crvenoj zvezdi, dok se trenerima OKK Centra otvara mogućnost dodatnog razvijanja i učenja nove metodologije.

„Otvara se i mogućnost da mladi posećuju Crvenu zvezdu kao i saradnja istih selekcija, odlazak na seminare i prijateljske utakmice Evrolige, kao i finansijska i infrastrukturna podrška u svakom smislu, naravno u skladu sa mogućnostima koje klub ima“ dodaje Jakšić.

Foto: KK Crvena zvezda

Potpisivanju sporazuma prethodila je prijateljska utakmica, između OKK Centar i KK Crvena zvezda

„Ono na čemu smo radili sve vreme, od samog osnivanja kluba, a i pre toga, jeste da smo imali kontakte sa ljudima iz Crvene zvezde, gde su oni bili zainteresovani da potpišemo jedan ovakav sporazum. Tu bih se pre svega zahvalio Nemanji Vasiljeviću direktoru Crvene zvezde i Nebojši Čoviću, koji je omogućio da sve protekne u najboljem redu“ rekao je.

Vladimir Simić, takođe jedan od osnivača kluba ističe da bitan za klub ali i za grad Kosovsku Mitrovicu, jer donosi nešto novo i kvalitetno.

„Ono što je jako važno a to je da će naši treneri ići na edukaciju u Crvenoj zvezdi, kako bi svoje znanje podigli na još viši nivo i sve to preneli deci. Sam odlazak na utakmicu, gde smo mi poveli 50 mališana, je bio izvanredan. Mališani su na parketu odmerili snage sa vršnjacima iz KK Crvena zvezda, tako da je to mališanima bilo nezaboravno iskustvo, jer je neverovatan osećaj istrčati na legenadarni parket, koji u košarkaškom svetu u Srbiji znači mnogo“ navodi Simić.

Foto: Fejsbuk Mercator Sport

Simić je najavio da će OKK Centar biti gost na završnom juniorskom turniru Evrolige, koji će biti održan 1. aprila u Beogradu u organizaciji Crvene zvezde, što, kako je rekao, predstavlja još jedno novo iskustvo, kako za trenere tako i za igrače.

U pitanju je Next generation turnir Evrolige, koji će biti održan 1. aprila, gde će snage odmeriti najbolji evropski klubovi, dodaje Jakšić.

„To je jedan od kvalifikacionih turnira posle kojeg sledi završni turnir. Naši juniori će tri dana biti gosti KK Crvena zvezda. Mi smo prošle godine kao treneri bili gosti, i onda smo insistirali da ovoga puta povedemo i juniorsku selekciju, koja će pored toga što će imati priliku da gleda najbolje igrače svog godišta, imati priliku i da odigraju najmanje jednu utakmicu sa svojim vršnjacima. To je dobar primer, kako bi oni videli koji nivo je potrebno dostići u određenom momentu svoje košarkaške karijere i nastupali na najvišem nivou. To je naša ideja i mi hoćemo da ih naši igrači izađu iz svoje zone komfora i vide kako to treba da izgleda na vrhunskom nivou“ navodi Jakšić.

OKK Centar zvanično postoji od 2022. godine. Trenutno ima tri Mini basket selekcije, četiri trenera i 110 mališana koji aktivno treniraju. Treninzi se održavaju u Hali sportova u Kosovskoj Mitrovici, ali i u OŠ „Branko Radičević“ i OŠ „Sveti Sava“.

„Imamo veliki broj članova. Kada smo počeli da radimo imali smo oko 60 mališana, a onda se to dupliralo i sada je već potrebno doći do novih termina i prostora za treniranje, što nije uvek lako, ali se mi trudimo. Kroz naš klub gledamo da ne radimo stvari koje su usko vezane za košarku, već radimo i socijalno odgovorne stvari koje su vezane za naš grad. Podneli smo projekat za rekonstrukciju koševa u školi, nabavku monitora za osnovne škole, a i dalje ćemo nastaviti sa sličnim akcijama. Trudimo se da sve što radimo radimo izuzetno profesionalno i sa velikim entuzijazmom i naš plan je da taj entuzijazam preraste u profesionalizam“ kaže jedan od osnivača kluba Jakšić i dodaje da se OKK Centar se od ove godine, preko Ustanove za sport, omladinu i specijalizovane usluge finansira kroz Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica.

Simić objašnjava da pored košarke, deca tokom treninga uče i o zdravim životnim navikama.

„Rad sa mališanima je uživanje. Mi gledamo da košarku predstavimo kao zabavu i igru. Ljubav treba da bude obostrana, i sa naše i sa njihove strane. Deca jednostavno dolaze srećna na trening i to isčekivanje treninga je neverovatno. Sa mališanima smo non-stop u kontaktu i hoćemo da od svih tih momaka napravimo dobre ljude, ljude koji će ostati u sportu, koji će se baviti zdravim i pravim stvarima, što je naš cilj, a ako neko u međuvremenu postane košarkaš, mi ćemo biti prezadovoljni“ rekao je.

Govoreći o predstojećim aktivnostima, Simić je najavio i održavanje Memorijalnog turnira „Dejan Vasić“ , koji će biti održan tokom leta a koji je proglašen za jedan od najbolje organizovanih turnira u 3×3 kategoriji.

Comments

Pročitaj još