• Početna>
  • Vesti>

KP: U toku istraga povodom jučerašnjeg slučaja napada nožem u Severnoj Mitrovici; Svećlja: Sumnjamo na počinioca

Prema izveštaju kosovske policije u severnoj Mitrovici u ulici Lole Ribara zabeležen je slučaj napada nožem na mučkarca srpske nacionalnosti. Nastradalom je ukazana lekarska pomoć u severnomitrovačkoj bolnici i prema rečima nadležnog lekara, njihovi životi su van životne opasnosti. U vezi sa predmetom, konsultovan je državni tužilac, istraga se nastavlja.

U vezi sa ovim slučajem oglasio se juče i ministar unutrešnjih poslova Kosova Dželjalj Svećlja, koji je na fejsbuk nalogu objavio da je juče popodne upoznat sa slučajem, navodeći da policija uveliko sumnja da je počinilac deo “paralelnih kriminalnih struktura Srbije”.

“Upravo sam obavešten iz Kosovske policije da se u Severnoj Mitrovici dogodio incident u kome su povređena dva državljana srpske nacionalnosti, a jedan je na lečenju. Nadležne policijske jedinice već sumnjaju na počinioca ovog dela koji je takođe srpske nacionalnosti, deo paralelnih kriminalnih struktura Srbije. Policijske jedinice će preduzeti sve potrebne mere na osnovu ovlašćenja koja imaju kako bi izvršilac ili izvršioci ovog napada bili privedeni pravdi u što kraćem roku”, napisao je Svećlja na fejsbuku.

Pored toga u severnoj Mitrovici u šetališnoj zoni zabeležen je i incident napada na maloletne devojke koje su slučaj prijavile uz obrazloženje da su im prišla dvojica za sada nepoznatih osumnjičenih i vređali ih, a jedan od osumnjičenih je jednu od devojaka udario i pesnicom. U vezi sa predmetom, konsultovan je tužilac i straga se nastavlja.

U dvadesetčetvoročasovnom izveštaju kosovske policije stiji da je pored ova dva zabeležen i slučaj hapšenja lica u naselju bošnjačka mahala zbog napada na drugo lice.

Comments

Pročitaj još