• Početna>
  • Vesti>

Petković: Obeležavanje godišnjice provokacija, ne postoji Kancelarija za vezu

Foto: Kancelarija za KiM

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković istakao je da skup u Beogradu, na kojem je obeležena godišnjica jednostranog proglašenja nezavisnosti takozvanog Kosova, ne može da bude zvaničan “jer je organizovan u dnevnoj sobi privatnog stana koji iznajmljuje prištinski oficir za vezu” i ocenio da je reč o “čistoj provokaciji” Prištine.

“Ovde je reč o čistoj provokaciji Prištine po Sporazumu, ne postoji Kancelarija za vezu, već samo oficir za vezu čiji se radni prostor nalazi u zgradi Delegacije EU. Ovaj skup je organizovan u dnevnoj sobi privatnog stana koji iznajmljuje Prištinski oficir za vezu i to ne može biti zvanično” napisao je Petković na svom Tviter nalogu.

Petković je ocenio i da su se pojedinci, poput lidera Dveri Boška Obradovića, obradovali tom događaju kako bi mogli da napadnu Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića.

Nakon što je poslanik u Skupštini Srbije Šaip Kamberi saopštio da je godišnjica jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova obeležena u Beogradu u organizaciji Kancelarije za vezu Prištine, Petković je naglasio da prema Briselskom sporazumu, ne postoji Kancelarija za vezu, već samo oficir za vezu čiji se radni prostor nalazi u zgradi Delegacije EU.

Comments

Pročitaj još