• Početna>
  • Vesti>

Alo najavu gostovanja bivšeg ministra na Novoj S objavio na svom portalu kao proslavu 15 godina nezavisnosti Kosova

Foto: Radio Goraždevac

Beogradski tabloidi često vode kampanju protiv medija, novinara ili pojedinih ličnosti, koji kritički govore o vlastima u Srbiji, sa ciljem da se oni diskredituju u srpskoj javnosti. Tako je list Alo uspeo da najavugostovanja Slobodana Samardžića, bivšeg ministra za Kosovo i Metohiju, predstavi kao „zajedničku proslavu 15 godina nezavisnosti Kosova“.

Najavu gostovanja bivšeg ministra za Kosovo i Metohiju u Vladi Srbije Slobodana Samardžića, list Alo preneo je pod naslovom: „NA NOVOJ S PROSLAVA 15 GODINA NEZAVISNOSTI KOSOVA Kao gosta pozvali čoveka koji je kumovao toj nezavisnosti!“. Tako je list Alo od običnog gostovanja bivšeg ministra u jutarnjem programu Nova S predstavio kao „proslavu 15 godina nezavisnosti Kosova“ a bivšeg ministra predstavlja kao nekoga ko je kumovao toj nezavisnosti.

„Nova S dotakla dno – i kopa dublje!Tajkunski tabloid Nova S pozvala je Slobodana Samardžića da govori na 15-ogodišnjicu nezavisnosti tzv. Kosova.Ne treba zaboraviti da je u vreme jednostranog proglašenja nezavisnosti bio ministar za KiM koji je ćutao dok je tadašnja vlast davala deo naše teritorije“, piše u tekstu na sajtu Alo.rs, koji je objavljen 16. februara.

Ovakav tekst predstavlja pokušaj diskreditacije medija i skretanje pažnje sa analize i razgovora o potpuno relevantnoj temi koja je ovih dana aktuelna.

Slobodan Samardžić najavljen je kao gost jutarnjeg programa, da govori na temu „Gde je Srbija na Kosovu nakon 15 godina nakon jednostranog proglašenja nezavisnosti?“, kao neko ko je u to vreme bio ministar u Vladi Srbije zadužen za Kosovo.

U svojoj karijeri Slobodan Samardžić spada u političare koji imaju veoma kategoričan stav kojim se protivi nezavisnosti Kosova.

Slobodan Samardžić gostovao je jutros na televiziji Nova S gde je u emisiji „Probudi se“ rekao da je Aleksandar Vučić predao Kosovo.

„Nezavisnost je stvar koja je nametnuta silom, mi tu nismo mogli da utičemo a predaja je voljna akcija vlasti, to je jako velika razlika. Znači Vučić je predao Kosovo Briselskim sporzumom, povukao je sve srpske institucije sa Kosova, to je bio jedan praktičan korak ka konačnom rešenju. Oni su ugasili Ministarstvo za Kosovo i Metohiju, to je bio prvi čin gde su to ministarstvo sveli na status kancelarije “, rekao je Slobodan Samrdžić.

Prema izveštajima iz medija tokom 2008 godine, Samardžić je kao ministar za Kosovo i Metohiju, dok je skupština u Prištini proglašavala nezavisnost, boravio u Kosovskoj Mitrovici gdeje razgovarao sa građanima i njihovim predstavnicima a potom održao konferenciju za novinare, preneo je tada Dojče vele.

Slobodan Samardžić je svojevremeno čak predlagao da Srbija odbije potpisivanje Sporazuma o pridruživanju Evropskoj uniji.

„Da se zahvali EU na tom sporazumu, to jest da kaže – hvala, nećemo. To je moj lični stav. Suviše mi je jasno zašto se takve igre igraju i zašto je taj sporazum sada aktuelan da bih na tako nešto pristao. Stav Vlade će biti jasan kada Vlada bude donela zaključak o tome“, rekao je te 2008. godine Samardžić.

I pored veoma oštrih stavova list Alo uspeo je da gostovanje Slobodana Samardžića na Nova S predstavi kao proslavu 15 godina nezavisnosti Kosova kome je on navodno „kumovao“.

Alo se u vesti pozvao na Twitter nalog Detektor laži. Proverom ovog profila na popularnoj društvenoj mreži veoma jasno je da se na ovom profilu bave isključivo medijima i političarima koji imaju kritički stav prema vladajućoj strukturi.

Comments

Pročitaj još