• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Imamo notu još jedne zemlje, epohalno pozitivnih novosti neće biti

Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Minhenu da je Srbija u posedu note još jedne zemlje koja je povukla priznanje Kosova. Poručuje da su tokom današnjih sastanaka dobro zastupani interesi Srbije, ali da “epohalnih pozitivnih novosti niti je bilo niti može da bude”.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić imao je u Minhenu niz sastanaka, između ostalog sa francuskim predsendikom Emanuelom Makronom, nemačkim kancelarom Olafom Šolcom, šefom evropske diplomatije Žozepom Boreljom i drugim visokim evropskim zvaničnicima. 

“Mislim da smo dobro zastupali interese Republike Srbije, ali ljudi u Srbiji treba da znaju da epohalnih pozitivnih novosti niti je bilo niti može da bude, imajući u vidu poziciju u kakvoj je Srbija poslednjih 15 godina, od proglašenja nezavisnosti tzv. države Kosovo”, rekao je Vučić novinarima u Minhenu.

Najavio je da će sutra nastaviti da razgovara o nastavku dijaloga sa Prištinom sa Boreljom i Miroslavom Lajčakom, koji je bio prisutan i na sastanku sa Makronom i Šolcom. Na tom sastanku se govorilo o neophodnosti formiranja ZSO, o implementaciji plana koji je postao deo pregovaračkog okvira.

“Sami su rekli da znaju šta su linije koje Srbija neće prekoračiti, bili smo veoma precizni i jasni”, poručio je Vučić.

Rekao je da je Beograd u posedu još jedne note za povlačenje priznanja, ali da će sačekati desetak dana pa će obelodaniti o kojoj zemlji je reč.

Visoki predstavnik EU Žozep Borelj sazvao je za 27. februar sastanak na visokom nivou u okviru dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, saopštila je Evropska služba za spoljne poslove (EEAS). 

Vučić je rekao da je bilo reči o tome kada će se održati taj sastanak, ali da je on smatrao da nema smisla da do njega dođe pre konferencije u Minhenu.

Comments

Pročitaj još