• Početna>
  • Vesti>

U Prištini saslušana dva svedoka protiv bivšeg policajca Slađana Trajkovića

Foto: Tanjug

U Prištini je danas počelo salušanje svedoka u slučaju bivšeg policajca Slađana Trajkovića, koga privremene prištinske institucije terete za navodni ratni zločin. 

Kako su rekli Trajkovićev advokat  Dejan Vasić i porodica, od  planiranih devet, salušana su dva svedoka.

Vasić je rekao je da do okončanja same istrage neće iznositi zaključke o samom procesu saslušanja svedoka.

„Potrudićemo se da od strane suda koliko god to bude bilo u našoj mogućnosti da izdejstvujemo njegovu odbranu iz kućnog pritvora do kraja istražnih radnji. Slađan je snažno motivisan da u istrazi učestvuje i siguran sam sto procentno da ćemo do kraja pokazati da apsolutno ne postoji nikakva njegova umešanost u događaje koji mu se stavljaju na teret“, kaže Vasić.

Advokat je zajedno sa porodicom upozorio na njegovo loše zdrastveno stanje, te da je zbog hroničnih bolesti koje ima najbolje da ima medicinsku negu lekara koji su do sada brinuli o njegovom zdrastvenom stanju u KBC-u Kosovska Mitrovica.

Trajkovićeva supruga Suzana je još jednom ponovila da je Slađan nevin.

„Apelujemo na prištinsko pravosuđe da svoju dužnost obavljaju profesionalno i po savesti. Htela bih još jednom da zamolim prvenstveno prištinsko pravosuđe da se Slađanu omogući da se brani sa slobode ili da se prebaci u KBC u Kosovskoj Mitrovici, prvenstveno zbog njegovog zdrastvenog stanja“, istakla je Trajković.

Ona je apel danas uputila i predstavnicima međunarodne zajednice.

„Da se uključe u tok suđenja ili nadgledanje da se vidi kakva se nepravda čini Srbima. Jer, pravo da vam kažem, od svedoka ne očekujem ništa, to su navodno lažni svedoci, mi znamo da je Slađan nevin“, naglasila je ona.

Slađan Trajković uhapšen je 15. decembra prošle godine u južnom delu Kosovske Mitrovice. Privremene prištinske institucije terete ga za navodni ratni zločin počinjen u Vučitrnu 1999. godine.

Comments

Pročitaj još