• Početna>
  • Vesti>

Petković: Antisrpsko divljanje i to baš na Sretenje, bolje ni Kurti ne bi smislio

Foto: Kancelarija za KiM

Direktor Kancelarije za KiM Petra Petković saopštio je večeras povodom današnjih protesta u Beogradu da je reč o “antisrpskom divljanju dela opozicije, ekstremistickih grupa i restlova bivšeg režima ispred zgrade Predsedništva”.

“I to baš na Sretenje i Dan državnosti Srbije bolje ne bi osmislio ni Aljbin Kurti. I jedni i drugi imaju zajedničku metu – predsednika Aleksandra Vučića zbog njegove nepokolebljive borbe za Kosovo i Metohiju, za Srbiju. Huligansko delovanje antisrpske koalicije je večeras pokazalo da je njihov jedini program poziv na ubistvo predsednika Vučića. Zbog toga nadležne institucije Srbije hitno moraju da reaguju. Danas je svaki iskreni patriota i Srbin zgrožen rušilačkim, mrziteljskim pirom ultradesničara u Beogradu, ali su u Prištini itekako zadovoljni” naveo je Petković u saopštenju.

“Dok je Kurtijev poslanik predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, njegovom bratu i sinu pretio odmazdom, sada su tu politiku nasledili i nastavili prištinski eksponenti u Beogradu. Večeras su jasno pokazali ko su i za čije interese rade, a to nisu interesi srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.  I baš oni koji tvrde da bi da brane Kosovo i Metohiju, to rade idući na ruku Kurtiju i napadajući čoveka koji je jedina brana tzv. nezavisnom Kosovu i Kurtijevoj srbomrzačkoj politici” dodaje se u daljem tekstu.

Petković dalje kaže da im smeta Aleksandar Vučić jer je 27 zemalja povuklo priznanje Kosova, jer ne želi da prepusti Prištini stolicu u UN, jer mu ne pada na pamet da prećuti nijedan napad na Srbe već im se, kako je rekao, direktno suprotstavlja. 

“Zbog toga je danas Vučić na meti nasilnika i divljaka, ali zbog toga ga i njegov narod na Kosovu i Metohiji još snažnije podržava jer ne žele da mu Kurti i Kurtijevi eksponenti kroje sudbinu” zaključio je Petković.

Comments

Pročitaj još