• Početna>
  • Vesti>

Vučić i Mišel u telefonskom razgovoru o dijalogu, situaciji u regionu i reformama

Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, sa kojim je razmenio mišljenja o aktuelnoj situaciji u regionu, evropskoj perspektivi Srbije, reformama na putu ka članstvu u EU i dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Srbije.

Predsednik Vučić je, kako se navodi u saopštenju, izrazio zahvalnost na tome što je Evropski savet po prvi put usvojio zaključke u kojima poziva na bezuslovnu implementaciju obaveza preuzetih u dijalogu, a posebno obaveze Prištine da formira Zajednicu srpskih opština

Vučić je ponovio odlučnu posvećenost naše zemlje očuvanju mira i stabilnosti, kao i jačanju i širenju saradnje sa zemljama regiona.

Predsednik Evropskog saveta Mišel istakao je značaj nastavka dijaloga između Beograda i Prištine, naglasivši da je proaktivan pristup rešavanju svih otvorenih pitanja od suštinskog značaja za evropske integracije.

Predsednik Vučić je ponovio da Srbija ozbiljno pristupa ne samo dijalogu, već i daljem radu na reformskim procesima, izrazivši zahvalnost predsedniku ES na ličnom angažovanju i podršci koju pruža našoj zemlji na putu evrointegracija.

Predsednik Evropskog saveta je, ovom prilikom, uputio čestitke povodom Dana državnosti.

Comments

Pročitaj još