• Početna>
  • Vesti>

KP: Otkrivene tri laboratorije marihuane, privedena dva lica u regionu severne Mitrovice

Kosovska policija je iznela danas najnovije detalje povodom današnje akcije Uprave za istraživanje trgovine narkoticima Kosovske policije,u kojoj su otkrivene tri laboratorije marihuane i privedena dva lica srpske nacionalnosti u regionu sevevrne Mitrovice.

“Policijska akcija kodnog naziva ‘Mač’ izvedena je na tri lokacije. Tokom sprovođenja ove akcije protiv droga otkrivene su tri laboratorije sa narkotičkim biljkama; dve laboratorije sa oko 1200 narkotičnih biljaka, kao i treća laboratorija (bez biljaka) sa sofisticiranom opremom za gajenje narkotičnog bilja u njoj” – navode iz policije. 

Policijske jedinice su do sada privele dva lica srpske nacionalnosti, dodaju, navodeći da se ostale policijske radnje preduzimaju i biće preduzete u koordinaciji sa pravosudnim organima.

Kosovska vlada ostaje posvećena “ne samo bezbednosnim institucijama već i celom društvu da se bori protiv svake negativne pojave , takođe da će voditi beskompromisni rat protiv svih vrsta zloupotrebe, posedovanja i uzgoja opojnih supstanci”, kaže se u saopštenju.

Svećlja: Kosovska policija otkrila je laboratoriju marihuane u severnom delu Mitrovice

“Suvlasnik već uništene laboratorije je osoba koja je prošlog meseca napala Kosovsku policiju na Bistričkom mostu, dok je jedan od uhapšenih u ovoj akciji njegov brat” – izjavio je kosovski ministar Đeljalj Svećlja.

Comments

Pročitaj još