• Početna>
  • Vesti>

Vučić sa ambasadorima zemalja Kvinte: Beograd u potpunosti posvećen dijalogu, formirati ZSO

Foto Instagram(budućnostsrbijeav)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorima zemalja Kvinte pri OEBS-u u Beču i najvišim diplomatskim predstavnicima tih zemalja u Beogradu i ponovio da je Beograd u potpunosti posvećen dijalogu sa Prištinom i insistirao na formiranju ZSO.

Sastanak Aleksandara Vučića sa ambasadorima zemalja Kvinte pri OEBS-u u Beču i najvišim diplomatskim predstavnicima tih zemalja u Beogradu održan je u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, objavljeno je na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Vučić je na sastanku razgovarao o situaciji na Kosovu i Metohiji i dijalogu Beograda i Prištine, kao i o drugim regionalnim pitanjima, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Još jednom je ponovio da je Beograd u potpunosti posvećen dijalogu sa Prištinom i insistirao na formiranju Zajednice srpskih opština, čije je uspostavljanje dogovoreno Briselskim sporazumom, jer u suprotnom učešće u dijalogu gubi smisao.

Predsednik i ambasadori Kvinte razgovarali su i o bezbednosnoj situaciji u Evropi, kao i o evrointegracijama Srbije.

Vučić je posebno istakao da Srbija ceni dobru saradnju sa OEBS-om kao jednom od najznačajnijih međunarodnih organizacija, kao i njenom misijom u Srbiji.

Comments

Pročitaj još