• Početna>
  • Vesti>

Humanitarni koncert Ansmbla”Venac” i KUD-a “Zahumlje” iz Nikšića u subotu u Gračanici

Foto: Ansambl "Venac"

Ansambl narodnih igara i pesama Kosova i Metohije „Venac“ iz Prištine, sada sa sedištem u Gračanici, organizuje zajednički koncert Ansambla “Venac“ i KUD-a “Zahumlje“ iz Nikšića koji će se održati u subotu 11. februara u 19:30 č. u Domu kulture u Gračanici.

Ovaj zajednički koncert u Gračanici dogovoren je na osnovu ugovora o poslovnoj saradnji između “Venca” i Javne ustanove “Zahumlje” iz Nikšića kome pripada KUD “Zahumlje”.

JU “Zahumlje” u Gračanicu dolazi sa delegacijom koju čine Marko Kovačević predsednik opštine Nikšić, Zoran Tomić potpredsednik opštine Nikšić, Radinko Krulanović direktor Pozorišta, Velizar Kasalica glumac i Miodrag Čizmović direktor JU “Zahumlje”, koju će “Venac” sa velikom radošću ugostiti i potruditi se da im uzvrati na srdačan doček u Nikšiću iz septembra 2021. godine kada je “Venac” održao jedan od najemotivnijih koncerata a sve to zahvaljujići domaćinima i divnoj nikšićkoj publici.

“Venac” i “Zahumlje” su potpisali ugovor o poslovnoj saradnji 29. septembra 2021. godine, pa je tokom naredne 2022. godine “Venac” pružio podršku članovima KUD-a “Zahumlje” u Nikšiću i održao im četiri radionice o scenskoj narodnoj igri, a sve u cilju pružanja stručne pomoći i jačanja kapaciteta u “Zahumlju”.

Karte za koncert su u prodaji na biletarnici “Doma kulture Gračanica” po ceni od 300 dinara radnim danima od 08-16 časova.

“Venac” će prihod od prodaje karata upotrebiti za kupovinu narodne nošnje pevačkoj grupi KUD-a “Božidar Micić” u Velikoj Hoči koji nemaju podršku u radu od nikoga. “Venac” je od prodaje karata na poslednjem koncertu već prikupio 147.000 dinara.

Comments

Pročitaj još