• Početna>
  • Vesti>

Bratstvo Dečana: Lažni sveštenik pokušao u manastiru da snimi šovinistički program

Foto Kim

Bratstvo manastira Visoki Dečani, saopštilo je da je pre nekoliko dana albanski državljanin Nikola Džufka, lažno se predstavljajući kao pravoslavni sveštenik, pokušao u toj srpskoj svetinji da napravi fotografije i video materijal koji bi, kako je navedeno, iskoristio za svoj šovinistički program.

U manastiru Visoki Dečani kazali su da su iz Albanske pravoslavne crkve dobili informaciju da se radi o varalici, pa Džufki nisu dozvolili snimanje.

„Posle toga se on mirno udaljio iz manastira. Međutim, nakon par dana u nekim albanskim medijima pojavile su se neistine da je ‘na silu udaljen iz manastira i to samo zato što je Albanac’, što je još jedna od Džufkinih manipulacija u cilju širenja nacionalne mržnje“, navelo je manastirsko bratstvo.

Poručili su da su dobrodošli u Visoke Dečane “pripadnici pravoslavnog albanskog klira i svi posetioci iz Albanije koji sa dobrim namerama dolaze”.

Naglasili su i da je o incidentu obavešten KFOR, kako bi se “pobrinuo oko mogućih provokativnih radnji i širenja etničke i verske mržnje”.

Comments

Pročitaj još