Brnabić : Izvinjavam se zbog greške na sajtu Vlade

Foto: RTS, print screen

Premijerka je potvrdila da se na sajtu Vlade Srbije potkrala greška, gde je u prevodu na engleski jezik u Planu od 10 tačaka o narednim političkim potezima države pisalo “Republika Kosovo”.

“Želim da se izvinim svim našim građanima što se tako gruba greška pojavila na sajtu Vlade Republike Srbije. Mi smo odmah skinuli tu stranicu, bilo je, desila se greška, odgovornost je na internet timu vlade i pres službi. Mi smo proverili o čemu se radi, bila je gruba neoprostiva greška prevodioca”, navela je Brnabić.

Dodaje da taj prevodilac, kao magistar engleskog jezika, radi u Vladi Srbije od 2001. godine, te da je greška i njegova, ali i još nekih ljudi koji to, kako kaže, objavljuju na sajtu bez provere.

Napominje da je reč o velikom disciplinskom prekršaju i da će biti posledica po ljude koji su napravili tako grubu grešku.

“Žao mi je što se to desilo, ali i što se koristi od strane dela opozicije da se tu skupljaju neki politički poeni”, kaže Brnabić.

Podsećamo, juče je Vlada Srbije objavila je na svom sajtu, a preneli su mediji, plan od deset tačaka o politici u narednom periodu koji u više tačaka govori i o Kosovu i Metohiji. U verziji saopštenja na engleskom jeziku, međutim, u tački koja se odnosi na Zajednicu srpskih opština, Kosovo je označeno kao „Republic of Kosovo“.

Comments

Pročitaj još