• Početna>
  • Vesti>

Ranjeni Boban Đuzić van životne opasnosti, napadači privedeni

Foto RTV Puls

Devetnaestogodišnji Srbin Boban Đuzić ranjen je nožem danas oko 12 časova u selu Mogila kod Klokota u napadu u kojem su učestovala trojica lokalnih Albanca.

Boban je zadobio dve ubodne rane u predelu grudi i nalazi se van životne opasnosti, saznaje Puls.

Kosovska policija privela je svu trojicu Albanaca koji su učestvovala u napadu i istraga je u toku, kaže Bobanov otac Ivica.

„Dete je šetalo psa. Na putu do kuće oni su ga napali. Ovaj od 46 godina ga je držao, a drugi ga ubo nožem. Dve rane ima“, kaže otac.

Nakon ukazane hitne pomoći u ambulanti u Vrbovcu hospitalizovan je oko 14 časova u bolnici u Pasjanu.

„Bojan je povređen nožem u predelu gornjeg dela lopatice. Nakon prijema, pacijent je hirurški obrađen, zaustavljeno je krvarenje i urađena rendgen i ultrazvučna dijagnostika. Primljen je na odeljenje i trenutno je van životne opasnosti“, kaže dežurni lekar u Zdravstvenom centru Gnjilane dr Bojan Đorić.

Boban je i ranije imao problema sa lokalnim Albancima, ali nikad nije bio napadnut hladnim oružjem.

„Nismo ni prvi, ni poslednji. U našem selu su česti indicenti, uvek nastradaju srpski dečaci. Ovo je jadno“, kaže Bobanova majka Jasmina.

Mogila je multietničko mesto u blizini Klokota, u Kosovskom Pomoravlju, u kojem danas žive Srbi u sedamdesetak kuća, dok je Albanaca dvostruko više.

Boban Đuzić: Napali su me s leđa iz čista mira

Boban Đuzić koji je ranjen nožem kod Vitine rekao je za RTS da su ga trojica Albanaca napala s leđa, iz čista mira. Kaže da ih poznaje, da su iz njegovog sela.

“Danas su me napali Albanci iz čista mira kada sam se vraćao kući. Trojica su me napala, s leđa. Znam napadače, iz mog sela su – jedan ima 12, drugi 17 i treći 46 godina”, rekao je Boban.

Navodi da je pozvao policiju, koja je došla, ali da nije bilo nikoga u okolini koji bi mogli da posvedoče.

Comments

Pročitaj još