• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za KiM: Meta motivisanih incidenata na KiM srpska deca

Napad na srpskog mladića Bobana Đuzića (20) iz Mogile, kome je grupa Albanaca nanela dva uboda nožem u predelu ramena, direktna je posledica antisrpske histerije i politike Aljbina Kurtija, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Njega je napala grupa lokalnih Albanaca dok je šetao svog psa i nanela mu dve ubodne rane, podseća se u saopštenju.

Pružena mu je odmah, kako se navodi, prva pomoć u ambulanti u Vrbovcu, a potom je sanitetom transportovan u bolnicu u Pasjanu gde je detaljno pregledan i gde će provesti naredne dane kako bi se njegovo zdravstveno stanje popravilo i imao najbolju moguću negu.

“Kancelarija za Kosovo i Metohiju pružila je podršku porodici Đuzić, a sa njima su u stalnom kontaktu i naši predstavnici sa terena. Od početka godine svedočimo povećanom broju etnički motivisanih incidenata čije su mete Srbi, a posebna meta Kurtijevih ekstremista jesu srpska deca, od Stefana (11) i Miloša Stojanovića (21) iz Gotovuše, Stefana Tomića (18) iz Klokota, Lazara Milutinovića (15)iz Suvog Dola, do Bobana Đuzića iz Vitine”, navedeno je u saopštenju.

Kancelarija ukazuje da se pojačala i težina etničkih incidenata i napada, kako jača i Kurtijeva antisrpska politika i tenzije koje gotovo svakodnevno izaziva na terenu

Kancelarija za Kosovo i Metohiju očekuje od međunarodnih predstavnika da spreče Kurtija da od pokrajine napravi novo bure baruta.

Comments

Pročitaj još