• Početna>
  • Vesti>

Šubarić tokom posete porodici Ćekatoli: Nastavljamo brigu o svim zajednicama

Foto: RTV Gračanica

Predsednica opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić posetila je danas romsku porodicu Ćekatoli u kojoj baba i deda odgajaju šestoro maloletnih unučadi. O problemima Romske zajednice predsednica je prethodno razgovarala sa Gazmenom Salijevićem.

Predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić posetila je osmočlanu porodicu Ćekatoli u Gračanici, gde nakon porodične nesreće deda Ismet sa suprugom odgaja šestoro maloletnih unučadi.

„ Došli smo u posetu porodici Ćakatoli kako bi videli u kakvim okolnostima žive i doneli smo im u sklopu ove prve posete paket sa osnovnim životnim namirnicama kao i jedan paket higijene. Opština Gračanica ostaje posvećena podjednakoj brizi za sve zajednice koje žive na teritoriji opštine Gračanica. Ovakvim porodicama možemo pomoći kroz pakete socijalne pomoći, kroz jednokratnu pomoć. Imamo mogućnost pomoći i kroz kupovinu ogreva kao i knjiga i školskog pribora za decu školskog uzrasta“, rekla je predsednica Šubarić.

Porodica Ćekatoli raseljena je 1999. godine iz Prištine u Gračanicu a deda Ismet kaže da je mnogo teško brinuti o šestoro unučadi, od kojih najmanje ima svega dve godine, od socijalne pomoći i jedne plate koju supruga ostavaruje kao pomoćni radnik u KBC u Gračanici.

„ Jedva uspevamo da preživimo i teško je da se brinemo o ovoliko dece koja se školuju ali kako god bude oni ostaju sa nama. I ova pomoć i svaka pomoć nam znači kao i današnja poseta predsednice opštine i hvala svima i na pomoći i na poseti“, kazao je Ismet Ćakatoli.

U kabinetu predsednice opštine prethodno je prof. dr Ljiljana Šubarić razgovarala sa predstavnikom Romske zajednice Gazmenom Salijevićem o položaju i unapređenju Roma na teritoriji opštine Gračanica.

Zajednički je ocenjeno da opština Gračanica ulaže ogromne napore da pomogne Romima pre svega u sferi obrazovanja, socijalne zaštite, zdravstvene nege ali i pomoć u pružanju adekvatnih stambenih uslova.

U narednom periodu nastaviće se briga po svim pomenutim pitanjima prema Romskoj zajednici na teritoriji opštine Gračanica.

Comments

Pročitaj još