• Početna>
  • Vesti>

Predstavnici Kancelarije za KiM obišli Štrpce i porodice Stojanović

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Zamenica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušica Nikolić i pomoćnica direktora Milena Parlić posetile su danas Štrpce i obišle Stefana i Miloša Stojanovića koji su za Badnji dan upucani u Gotovuši kod Štrpca, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

One su sa povređenim mladićima i njihovim porodicama, zajedno sa Daliborom Jevtićem, razgovarale o pomoći Kancelarije za KiM i prenele im da će, u okviru svojih mogućnosti, Kancelarija rešiti one probleme koje su izneli kao najurgentnije.

Porodica Stefana Stojanovića izrazila je potrebu da im Kancelarija pomogne u vidu građevinskog materijala za adaptaciju fasade kuće i neophodnu stolariju, dok je sa šestočlanom porodicom Miloša Stojanovića razgovarano o ekonomskoj pomoći.

“Važno nam je da smo saslušali potrebe naših heroja i da ćemo im kao Kancelarija pomoći. To je poruka koju danas prenosimo ovde u Štrpcu i u ime direktora Petra Petkovića i Vlade Srbije i da ćemo pomoći sve što je u našoj mogućnosti. Želim da u ime svih nas izrazim i veliko poštovanje za naše heroje, za njihovu hrabrost i snagu da prođu kroz šta su prošli. Kancelarija će naći način da pomogne i njima i našim Štrpčanima i ovo je poruka i potvrda da samo zajedničkim snagama možemo da rešavamo sve” istakla je Dušica Nikolić, zamenica direktora Kancelarije za KiM.

U nastavku posete, Nikolićeva i Parlićeva obišle su i porodice Sibinović i Stojanović kojima je usled kvara na elektroinstalacijama izgorela kuća i već im je stigla pomoć za sanaciju krova, uz ostalu pomoć koja treba da stigne.

Prethodno, Parlićeva i Nikolićeva podelile su mališanima u Predškolskoj ustanovi „Šarsko lane“ svetosavske paketiće i prigodne poklone i družile se s našim najmlađima.

Comments

Pročitaj još