• Početna>
  • Vesti>

Predstavnici Kancelarija za KiM obišli poplavljena domaćinstva u Leposaviću: Uvek ćemo pomagati svom narodu tamo gde je to potrebno

TV Most

Obilna kiša, koja je neprestano padala tri dana, nanela je veliku štetu domaćinstvima i infrastrukturi u Opštini Leposavić. Ibar se polako povlači u korito, situacija se smiruje ali je šteta ogromna. U selima Drenova, Borovac, Vuča i Kajkovo bujične vode pritoka Ibra potopile su čitava domaćinstva, oštetile mostove i puteve. 

Predstavnici Kancelarije za KiM i predsednik PO Opštine Leposavić Zoran Todić obišli su poplavljena područja u ovoj opštini kako bi meštanima ponudili i pružili neophodnu pomoć. 

“Ovo je užas, katastrofa. Ostao sam bez svega što sam 20 godina stvarao, više ništa nemam”, rekao je Ljubinko SImić iz sela Drenova.

On se zahvalio Kancelariji za KiM, lokalnoj samoupravi, vatrogascima i komšijama koje su tokom cele noći pomagale njemu i ostalim domaćinstvima. 

Simić je zamolio sve ljude dobre volje, ukoliko su u mogućnosti pomognu da prebrodi ovaj, kako je rekao, užas i katastrofu koji su ga pogodili.

Za razliku od jučerašnjeg dana, kada su obilne padavine oštetile putnu i ostalu infrastrukturu, a bujični potoci ulazili u domaćinstva, danas Ibar pravi probleme, izjavio je predsednik PO Opštine Leposavić Zoran Todić.

“Učinili smo sve da ublažimo posledice i već danas krećemo u procenu štete a u veoma kratkom roku ćemo krenuti i u sanaciju”, rekao je Todić i dodao da su uložili maksimalne napore i sve kapacitete kako bi ublažili posledice koje su i pored toga veoma velike. 

Prema rečima Todića, tokom cele noći u akciji su učestvovale vatrogasne jedinice, meštani i sva raspoloživa mehanizacija.

Opštinu Leposavić, je po rečima predstavnika Kancelarije za KiM Igora Popovića, zadesila najveća prirodna katastrofa u poslednjih 50 godina. 

“Pritoka Ibra i bujični potoci potopili su čitava domaćinstva u selu Borovik, potopljena je farma svinja u Kajkovu, oštećen most u Jošanici, objekat Poljoprivredne škole u Lešku, a situacija je teška i u brdsko-planinskim selima gde je prekinuta komunikacija”, rekao je Popović.

On je naglasio da je formiran Krizni štab kao i Komisija koja će u kratkom periodu izvršiti procenu štete i oštećenim domaćinstvima nadoknaditi izgubljeno.

Popović je ponovio da su predstavnici Kancelarije za KiM uvek sa svojim narodom, da će uvek biti prisutni i pomagati svom narodu tamo gde je to potrebno.

Comments

Pročitaj još