• Početna>
  • Vesti>

Đurić: Minut do dvanaest za primenu sporazuma Beograda i Prištine

Foto: Tanjug

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da ne smatra da je dolazak “petorke” dan D za Srbiju, ali da misli da je svakako poslednji trenutak za primenu sporazuma Beograda i Prištine.

“Svakako je minut do dvanaest za primenu Briselskog sporazuma, za poštovanje Vašingtonskih principa i za normalizaciju stanja na terenu i zaustavljanja Kurtijevih poteza koji su prethodnih meseci zadali mnogo glavobolje ne samo našim ljudima koji žive na KIM već i destabilizovali čitav region, ” rekao je za Tanjug Đurić.

Kako je rekao, od 24. februara prošle godine Kurti “kontinuirano i neprekidno nastoji da nasilnim metodama potkopa i oslabi srpske pozicije”.

“Jedino što je uspeo da uradi to je da potkopa i oslabi stabilnost u ovom delu Evrope. Srbija napreduje, razvija se unapređuje svoje ekonomske i političke kapacitete, samouvereno i odgovorno se odnosi prema procesu dijaloga”, ističe Đurić.

Naglašava da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić “stao iza srpskog naroda na KiM”, u prethodnim nedeljama i mesecima kada je bezbednost bila ugrožena”.

“Ovo je za Srbiju značajan dan, ali dan u kome će srpska delegacija i srpski predstvanici sa predsednikom Vučićem na čelu voditi računa o interesima Srbije i budućnosti kako Srba na KiM tako Srbije u celosti”, zaključio je Đurić.

Comments

Pročitaj još