• Početna>
  • Vesti>

Petković: Umesto da se pridržava sporazuma, Priština čini nove jednostrane pozeze, koji ugrožavaju slobodu kretanja

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je na svom Tviter nalogu da ugovor o registarskim tablicama traži da Beograd prestane sa izdavanjem novih KM tablica i da Priština prekine dalje radnje u vezi sa procesom preregistracije, kao i da je sve drugo direktrno kršenje ovog sporazuma.

“Izgleda da vi niste pročitali poslednji ugovor o registarskim tablicama. Njime se jasno traži da Beograd prestane sa izdavanjem novih KM tablica i da će PR prekinuti sve dalje radnje u vezi sa procesom preregistracije. Sve drugo je direktno kršenje ovog sporazuma” napisao je Petković i u svojoj objavi označio kosovskog ministra unutrašnjih poslova.

Umesto da se pridržava sporazuma, Priština čini nove jednostrane pozeze, koji ugrožavaju slobodu kretanja, dodaje Petković.

“Umesto da se pridržavate sporazuma, činite nove prekršaje i jednostrane poteze, koji ugrožavaju slobodu kretanja. Ovo je isto kao i poslednji put kada ste izazvali krizu koja je rezultirala time da su Srbi morali da odu iz institucija” naveo je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju na svom Tviter nalogu.

Comments

Pročitaj još