• Početna>
  • Vesti>

Kurti na srpskom pozvao građane da se prijave na konkurs za pripadnike policije na severu Kosova

“Kosovska policija je otvorila vrata građanima svih zajednica koje žive na Kosovu da joj se pridruže, kako bi pružali svoje usluge našim građanima koji žive u opštinama na severu zemlje. Konkurs je otvoren do 26. januara. Ovom prilikom pozivam sve građane svih zajednica koje žive na Kosovu – Srbe, Bošnjake, Turke, Gorance, Rome, Aškalije, Egipćane, Hrvate i Crnogorce – da iskoriste ovu priliku, prijave se i angažuju se za bezbednost svih građana unutar opština na severu Republike Kosovo” – poručio je večeras kosovski premijer Aljbin Kurti, ponovo na srpskom jeziku.

“Poštovani građani, Republika Kosovo je naša zajednička. Svi zajedno i bez razlika se angažujemo za dobrobit naše države, da bi je učinili bezbednijom, podobnijom za život, te jednakom za sve. Bezbednost je jedan od osnovnih stubova naše vlasti, dok su bezbednosne institucije uvek uz sve građane u cilju zaštite života i imovine.

Policija Kosova, kao institucija koja je uvek uz sve nas, od svog osnivanja otvara vrata desetinama generacija, momcima i devojkama, bez razlika na osnovu etničkog porekla ili verske pripadnosti. Svi oni danas, u policijskoj uniformi, verno i časno služe svuda unutar Republike. 

Sada, kada smo pred konačnom fazom diplomiranja generacije u sastavu momaka i devojaka iz svih zajednica, i koji su spremni da počnu da pružaju usluge svim građanima u našoj državi, Kosovska policija je otvorila vrata građanima svih zajednica koje žive na Kosovu da joj se pridruže, kako bi pružali svoje usluge našim građanima koji žive u opštinama na severu zemlje.

Konkurs je otvoren do 26. januara. Ovom prilikom pozivam sve građane svih zajednica koje žive na Kosovu – Srbe, Bošnjake, Turke, Gorance, Rome, Aškalije, Egipćane, Hrvate i Crnogorce – da iskoriste ovu priliku, prijave se i angažuju se za bezbednost svih građana unutar opština na severu Republike Kosovo.

Policija Kosova je svih nas, uz sve nas i na usluzi svima. Nema i neće biti razlika unutar nje ili u pružanju usluga našim građanima. Hvala vam” – glasi Kurtijeva poruka.

Comments

Pročitaj još