Pet godina od ubistva Olivera Ivanovića

Foto: Radio Mitrovica sever

Prijatelji i poštovaoci Olivera Ivanovića okupili su se jutros, simbolično u 8 sati i 15 minuta, kako bi odali poštu lideru GI SDP, ubijenom na današnji dan pre pet godina..

U ime porodice i prijatelja obratio se Dejan Nedeljković koji je rekao da neće davati izjave, jer su za pet godina već sve rekli i pozvao okupljene na minut ćutanja u znak poštovanja za sve što je Oliver kako je rekao uradio za Srbe na severu, ali i na jugu Kosova.

“Razlog minuta ćutanja je i da ukažemo na one koji ćute pet godina a znaju mnogo više od nas, i u ubistvu i nalogodavcima i počiniocima” rekao je Nedeljković i rekao da “prevashodno misli na pravosuđe Kosova i vlast na Kosovu, na pravosuđe Srbije” ali kako je istakao i međunarodnu zajednicu koja pet godina ćuti “na sve ovo što je sramno”.

Ovom pomenu prisustvovali su i poslanici opozicione Nardone stranke, pokreta Kreni promeni i Lokalnog fronta i pojedini politički aktivisti sa severa Kosova. 

U nastavku prepodneva, na istom mestu održan je još jedan pomen Ivanoviću, koji je organizovala GI SDP.

Navršilo se pet godina od ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića. Do sada nije utvrđeno ko su nalogodavci i počinioci tog zločina.

Oliver Ivanović je ubijen 16.januara 2018. sa šest hitaca u leđa, ispred prostorija njegove stranke u Severnoj Mitrovici.

Sudski proces po trećoj optužnici vodi se pred specijalnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini. Beograd i Priština se međusobno optužuju za ometanje istrage u slučaju otkrivanja ubistva,a istraga ni posle pet godina nije odmakla.

Comments

Pročitaj još