• Početna>
  • Vesti>

Vučević za Prva TV: Napad na srpske dečake novi pritisak na Srbe; Odgovor KFOR-a je očekivan 

Foto Tanjug

Ministar odbrane Miloš Vučević gostovao je u jutarnjem programu Prve televizije gde je govorio o aktuelnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, brutalnih napada na dečake, modernizaciji vojske i unutrašnjoj politici.

Ovo je bura emocija kada vidite te scene, u predvečerje Božića koji poziva na mir imate pucanje

“Što se tiče počinioca on se nalazi pred istražnim organima na KiM, a šta je stvarni motiv rekao bih da nas put vodi ka politici iz Prištine, posebno od 1999. godine. Uvek ide narativ da su Srbi okupatori, uljezi i da ih treba skloniti sa te teritorije. To iritira. Irtitira i ćutanje međunarodne zajednice, i pauza od 24 časa nigde u njihovim saopštenjima ne kažu da su upucana dva srpska dečaka, nego kažu da je došlo do pucanja na Kosovu ili što je još bezobraznije Kurti kaže upucana su dva kosovska državljana. Nisu to nikakva dva kosovska državljanina, to su dva srpska dečaka, koja su upucana zato što su Srbi i što su proslavljali Badnji dan”,rekao je Vučević.

Beograd mora da reaguje racionalno 

KFOR je na Badnji dan predao zahtev za povratak srpskih vojnih snaga na KiM, a ministar ističe da to nije slučajno da se odgovor uruči na Badnje veče, a da će predsednik upoznati javnost s odgovorom.

Ministar odbrane Miloš Vučević ističe da nije slučajnost da je Kfor odgovor, na zahtev Beograda za povratak srpskih snaga bezbednosti na Kosovo, uručio na Badnje veče i da iz odgovora treba izvući određene zaključke

Vučević je za TV Prva podvukao je da sve splet nekih stvari i podsetio da se u danu kada je uručen odgovor, dogodilo ranjavanje srpskih dečaka kod Štrpca.

“Molim sve one koje to interesuje da poslušaju pažljivo šta sve piše i iz toga treba da izvučemo određene zaključke. Ne mislim da je slučajno da nam na Badnje veče to uruče, nakon toliko dana. Beograd mora da reaguje trezveno i racionalno, da na svaki način pokuša da čuva mir i stabilnost, Srbe na Kosovu, da se ide u pravcu političkog razgovora. Bilo bi idealno da možemo da postignemo istorijski dogovor sa Albancima, ali ne treba mi da budemo ti koji će odustati. Mnogo je važno da Srbi na KiM ostanu jedinstveni i da se niko ne junači, da treba biti mudar. Jer neko čeka taj scenario da Srbi i Srbija pokažu neku agresivnost”,smatra Vučević

Comments

Pročitaj još