• Početna>
  • Vesti>

Situacija na KiM i angažovanost KFOR-a, teme NATO Komiteta u Briselu

Foto: nato.int/

U okviru Vojnog komiteta NATO-a koji će biti održan 18. i 19. januara u Briselu, razgovaraće se, između ostalog i o situaciji na Kosovu i Metohiji i o radu KFOR-a, najavljeno je iz ove međunarodne vojne misije. 

U saopštenju se navodi da će se na prvoj sednici drugog dana,sastati načelnici odbrane sa svojim operativnim partnerima u KFOR-u – Jermenijom, Austrijom, Finskom, Irskom, Moldavijom, Švedskom, Švajcarskom i Ukrajinom.

“Razgovori će se koncentrisati na situaciju na terenu, bezbednosno okruženje i misiju KFOR-a” – navodi se u saopštenju NATO-a” stoji u tekstu.

Sastankom će predsedavati admiral Rob Bauer, predsednik Vojnog komiteta, a prisustvovaće saveznički šefovi odbrane i njihove kolege iz Finske i Švedske. Njih će podržati general Kristofer Kavoli, vrhovni komandant savezničkih snaga za Evropu (SACEUR) i general Filip Lavin, vrhovni komandant savezničkih snaga za transformaciju (SACT), koji će voditi sednicu.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg, pridružiće se Vojnom komitetu na prvoj sednici kako bi se izneli najnoviji politički ciljevi i razgovarali o bezbednosnim izazovima sa kojima se Alijansa suočava.

Comments

Pročitaj još