• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Važno da međunarodna zajednica ispuni obećano, situacija opasnija nego što misle

Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da mu je važno da “međunarodna zajednica ispuni garantije koje su dali i da razumeju da su se pravili naivni”, a da su gledali da je neko podigao četiri baze i to ne da bi gradio poverenje prema narodu koji živi na severu Kosova i Metohije, već da bi pretio tom narodu.

“Te baze su podizane da bi mogao da tuče ljude koji se ljube ili vode ljubav sa svojim devojkama u automobilu, da ih unakazi, da ih tuče do neprepoznatljivosti, pa da glume mangupe i kažu pogledajte šta smo uradili Srbima i da onda misle da će Srbi da ćute”, rekao je Vučić nakon sastanka sa Nikolom Nedeljković, a odgovarajući na pitanja novinara.

Vučić je naveo da razumeju i Srbi sa KiM da to Srbi u Beogradu ne razumeju i da u isto vreme dok se odvija drama na KiM ovde će biti hiljade proslava, što lepo govori o uspehu zemlje.

Istakao je da naš narod sa Kosmeta više neće da trpi.

“Molim ih da se ponašaju u skladu sa onim što je dogovoreno, da vode računa o Miljanu Adžiću, Srđanu Trajkoviću”, kazao je Vučić i dodao da je Adžić zbog barikada uhapšen.

Upitao je da li je neko na barikadama ubijen i ukazao da su šok bombe pirotehnička sredstva zbog kojih u Srbiji nikoga ni prekršajno nisu kažnjavali.

“Učinilo se da bi mogao da vam bude opasan. Hoćete da hapsite čoveka kojeg ste videli na barikadama da mu u automobilu, zato što ga dugo držite na administrativnom prelazu, nije mogla beba da čeka, da mu supruga doji bebu”, kazao je Vučić.

Vučić je preneo da je i jutros zvao evropske predstavnike i zamolio ih da povedu računa jer je situacija mnogo opasnija i teža nego što misle.

Najavio je da će večeras govoriti detaljnije kako je izbegnuta katastrofa i zašto se Priština ovog puta nije usudila da dođe na sever.

“Imali bismo katastrofu sa NATO-om, uspeli smo da je izbegnemo u ovom trenutku, ali srpski narod je toliko odlučan da više teror nad sobom ne dozvoli, a plašim se nedogovornosti evropskih predstavnika, a pogotovo, pogotovu prištinskih vlasti, bahatih prištinskih vlasti”, ukazao je Vučić.

“Očekujem teško vreme po pitanju KiM, ali Srbija će se boriti”

Predsednik Vučić izjavio je da očekuje da u prvoj polovini januara dođu međunarodni predstavnici, kako je rekao, “velikani i velikaši iz sveta” da mu “održe vakelu” kako mora da se postigne sporazum koji se njima sviđa, misleći na francusko – nemački predlog rešenja za Kosovo i Metohiju.

Vučić je rekao da to kod njega izaziva mučninu, ali da mu je to posao, pa će ih lepo dočekati i kako je ironično dodao, “praviti se da mu je baš lepo”.

“Praviću se da sam uživao u tim divnim razgovorima. I onda će to mučenje da se nastavi sa Kurtijem, pri čemu znam da neće nikada učiniti ništa, pri čemu znam da ne želi pomirenje, inače ne bi pravio provokacije svakoga dana, ali šta da se radi”, kazao je Vučić.

Primetio je da će neki biti srećni jer će misliti da je to omča oko vrata Aleksandru Vučiću i istakao da je to u stvari omča oko vrata Republici Srbiji.

“Mnoge od njih baš briga za to, njima je važno da se vidi ta omča oko mog vrata, a to što bi Srbiju time iskasapili, malo obesili, a posle bacili u džaku, baš ih briga za Srbiju”, ocenio je predsednik.

Rekao je i da se očekuje teško vreme po pitanju KiM, ali da će se Srbija boriti.

“I sada smo se izborili za dobre papire i sačuvali mir i stabilnost. A borićemo se, to je ono što im obećavam, što sam obećao i našem narodu na KiM”, istakao je Vučić.

Naveo je da su mu Srbi sa KiM poverovali i uklonili barikade iako su bili protiv toga jer su videli koliko se borio.

“Prethodnu noć su slušali kako izgledaju ti razgovori i kako smo se bukvalno tukli za reč barikade, a da ne pričam o drugim stvarima. Obećavam da ćemo da se borimo za svoj narod, za svoje KiM i za svoju Srbiju”, poručio je predsednik.

Dodaje da neće biti lako, odnosno da će svima koji vole Srbiju biti teško i naveo da do sada “nisu uspeli ni prst na levoj ruci da nam slome, a kamoli kičmu”.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nema problem sa tim da mnogi misle da je Kosovo nezavisno, ali da on tako ne misli.

Na pitanje novinara da prokomentariše izjave pojedinaca da on daje lažnu nadu govoreći da je Kosovo Srbija, rekao da postoji Ustav Srbije koji će poštovati dok se on ne promeni.

Ideologija Aljbina Kutrija je ideologija Džafera Deve

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti nastavljač ideologije Envera Hodže, naciste Džafera Deve i Prizrenske lige.

“Svi njihovi planovi i programi zasnovani su na prvoj Prizrenskoj ligi iz 1889, drugoj Prizrenskoj ligi iz 1943. godine, kada je osnovan pokret Bali kombatar, zatim trećoj Prizrenskoj ligi koja je osnovana u Njujorku i koja nam je najviše štete nanela. To je njihova ideologija i na Džaferu Devi, čoveku iz Kosovske Mitrovice, službeniku Abvera, koji se prvi priključio nacističkim okupacionim snagama”, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara nakon susreta sa Nikolom Nedeljkovićem.

Objasnio je da je Deva za vreme nacističke uprave bio ministar unutrašnjih poslova Albanije.

“Njemu danas Aljbin Kurti obnavlja kuću u južnom delu Kosovske Mitrovice. To je stvar odnosa prema nacističkom, pravosnažnom presudom osuđenom, nacističkom zločincu. Njemu podižete spomenik, hvalite se da je balistički pokret vaša prošlost, sadašnjost i budućnost. Nacizam. Zlikovac koji je progonio ne samo Srbe, već i Jevreje i sve druge. Veliki Džafer Deva”, rekao je ironično Vučić.

Naglasio je da je to njihov ideolog, kao i bivši komunistički predsednik Albanije Enver Hodža.

“Kurti mašta da bude Enver Hodža, zato i ne podnosi (Edija) Ramu. Samo ako može da bude mešavina Enver Hodže i ako može malo Zelenskog. Zato i one besmislice da je ‘Vučić mali Putin’ i kao što se vidi opet je lagao. A sve to nas ne interesuje, nas interesuje samo da ostavi srpski narod na miru. Sve te puste snove može samo da sanja”, rekao je Vučić.

Zahvalio je srpskom narodu na KiM zato što čuva srpsko ime i ognjišta i poručio: “Nastavićemo da se borimo”.

Naš posao je da sada brinemo o Miljanu Adžiću i Slađanu Trajkoviću

Predsednik Vučić je tokom sastanka sa Nikolom Nedeljkovićem rekao da će se i dalje boriti za Miljana Adžića i Slađana Trajkovića.

“Ljude koje vidite iz Kancelarije za KiM su vredno radili i borili se za naš narod na KiM. O njima nikada i ne pričamo. Brinuli su o svakoj porodici. Naš posao je da sada brinemo o Miljanu Adžiću i Slađanu Trajkoviću i da se borimo za njih i nastavićemo to da radimo”, rekao je Vučić.

Comments

Pročitaj još