• Početna>
  • Vesti>

Fotografija Miroslava Lazarevića pobedila na konkursu “100 najlepših slika Srbije”

Konkurs “100 najlepših slika Srbije” je zvanično završen. Pobednik ovogodišnjeg konkursa je fotografija našeg sugrađanina Miroslava Lazarevića “Krst u magli – Mali Zvečan, Sever Kosova i Metohije”.

Na ovogodišnjem konkursu glasalo je više od 20.000 ljudi, a u konkurenciji se našlo preko 850 fotografija Srbije od kojih zastaje dah.

Prema rečima autora , fotografija je nastala u zoru, i urađena je bez ikakvih efekata.

“Ovako je izgledalo jutro kada je nastala fotografija “Krst u magli- Mali Zvečan”, koja mi je donela sinoćnu pobedu na takmičenju za najlepšu fotografiju Srbije 2022. U ovim zimskim danima kada su guste niske magle česta pojava, posebno u kotlinama, izlazak sunca izgleda zaista očaravajuće. Planinari i ljubitelji prirode to najbolje znaju. Ovo je pogled sa kula srednjevekovne tvrdjave Zvečan”, objavio je Lazarević na Facebooku.

Oglasili su se i organizatori i zahvalili svim učesnicima i divnim ljudima koji su na bilo koji način učestvovali na konkursu, a nagrađenim fotografima čestitamo”, navode organizatori.

Pobednika konkursa očekuje vredna novčana nagrada, a svečana dodela diploma učesnicima konkursa i otvaranje izložbe ”100 najlepših fotografija Srbije” održaće se u Etnografskom muzeju u Beogradu krajem januara 2023. godine.

Stručni žiri je imao veliki izazov da u konkurenciji prispelih fotografija izabere 12 najlepših koje će ući u kalendar.

Miroslav Lazarević se zahvalio svima koji su glasali za njegovu fotografiju, a izdvojio se jedan od komentara na društvenim mrežama: “Druže Ćelo, sve ove godine, gotovo svakodnevno, svojim fotografijama, činiš nam praznik duši i oku i stvaraš čaroliju. Najmanje što smo mogli, to je da te podržimo..

Comments

Pročitaj još