• Početna>
  • Vesti>

Nakon blokade puta iz pravca Kuršumlije, zatvoren administrativni prelaz Merdare

Prelaz Merdare zatvoren je za zaobraćaj, ne može se preći ni pešice, saopšteno je iz kosovskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Odluka o zatvaranju ovog prelaza doneta je nakon postavljanja barikada od strane grupe Srba, na delu puta koji vodi iz Kuršumlije ka Podujevu. S obzirom da su u međuvremenuformirale duge kolone vozila sa obe strane, vozačima se preporučuje prelaz Đeneral Janković.

Parkirali su nasred puta kamion sa prikolicom i traktore, kako su rekli, u cilju podrške Srbima ka Kosovu i Metohiji, koji od 10. decembra protestuju zbog hapšenja svojih sunarodnika.

Građani su na barikadama i u centru Severne Mitrovice i na novom mostu koji vodi ka magistralnom putu.

Barikade su postavljene i u Kamenici i mestu Vuča u Leposaviću, postavili su ih meštani kako bi zaustavili kolonu sa specijalnim jedinicama.

Grupa ljudi blokirala je i Merdare kamionom sa prikolicom i traktorima, na putu Niš–Priština sa kuršumlijske strane, kako bi pružili podršku srpskom narodu na KiM.

Kosovska policija zatvorila je taj administrativni prelaz, za ulaz na KiM koriste se prelazi iz Severne Makedonije.

U Mitrovici sinoć nije bilo struje zbog havarije na dalekovodu koji vodi od Valača do Kosovske Mitrovice. Jutros je slična situacija. Vrši se naiznenično propuštanje elktrične energije, dok su ekipe na terenu i rade na otklanjanju kvara.

Comments

Pročitaj još