• Početna>
  • Vesti>

Pojedini mediji o pucnjavi specijalaca na Srbe u Zubinom Potoku; Policija demantuje; KFOR čuo pucnjavu, nema povređenih

Foto: Radio Mitrovica sever, barikada Zupče

Brojni beogradski mediji preneli su večeras nakon što se u Zubinom Potoku začula rafalna paljba, da je nezvanično pucano na Srbe i da su “specijalne jedinice policije htele da uklone barikadu”.

U emisiju na Televiziji Pink uključio se i načelnik geenralštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović, koji je rekao da se hitno uputio u Rašku.

Policija Kosova demantovala je da je policija učestvovala u bilo kakvoj razmeni vatre.

Načelnik generalštaba Milan Mojsilović rekao je u telefonskom uključenju za Pink da je održao sastanak sa predsednikom Aleksdandrom Vučićem predsednikom Srbije oko situacije na Kosovu.

Naveo je da ne može da govori o detaljima, ali i da je Vojska Srbije dobila svoje zadatke.

„Zadaci koje je dobila Vojska Srbije i ja kao načelnik su precizni, jasni i biće u potpunosti sprovedeni i realizovani. Situacija je dole složena i kompleksna i zahteva prisustvo Vojske Srbije duž administrativne linije“, poručio je Mojsilović.

Rekao je da ne može da priča na temu dešavanja u Zubinom Potoku, ali da vojska raspolaže informacijama.

“Nije bilo napada na kosovsku policiju, niti je bilo razmene vatre između kosovske policije ili bilo koje grupe, kosovska policija nije razmenila vatru ni sa kim”, navodi se u saopštenju.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić rekao je večeras za Televiziju Pink da demantuje prištinske medije da se navodno pucalo na KFOR.

“Želim da demantujem izveštavanje prištinskih medija da se desio napad na jedinice KFOR. Naše informacije sa terena kažu da se nije desio nikakav napad na KFOR. Ova dezinformaciju je jedna u nizu onih koje plasira Priština. Situacija je mirna, ljudi su odlučni da ostanu na barikadama “- rekao je Goran Rakić.

Kfor: Patrola u Zubinom Potoku čula pucnjavu, nema povređenih

Kfor je potvrdio da je večeras došlo do pucnjave u Zubinom Potoku, dodajući da u tom incidentu nije bilo povređenih, niti da je pričinjena materijalna šteta.

U saopštenju misije Kfora navodi se da je pucano u blizini jedne od njihovih patrola i da nije bilo povređenih ni materijalne štete, prenela je Koha, navodi Tanjug.

“Možemo da potvrdimo da je pre nekoliko sati patrola Kfora, dok je dežurala u okolini Zubinog Potoka, čula i videla nekoliko pucnjeva u njenoj blizini. Povređenih nema i nema materijalne štete. Proveravamo činjenice sa terena i naknadno ćemo objaviti više detalja”, naveli su iz Kfora.

“Sada proveravamo činjenice, a onda ćemo imati više vesti o slučaju”, istakli su iz Kfora. 

Srbi na barikadama dočekuju sedamnaesti dan. Barikade su podignute 10. decembra nakon hapšenja Dejana Pantića, a da bi bile uklonjene traže oslobađanje svih uhapšenih, uklanjanje spiskova za hapšenje. i povlaćenje specijalnih jedinica policije sa severa Kosova, izjavio je ranije Goran Rakić.

Comments

Pročitaj još