• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Uvek ću pružati podršku Srbima na KiM i neću se kriti od velikih i moćnih u svetu

Foto: Tanjug

Protest koji je danas održan u Rudaru, podržao je još pre početka predsednik Srbije Aleksandar Vučić , te se srpskom narodu obratio putem instagram profila”buducnostsrbijeav”

„Srbi ne traže mnogo, traže samo ono što pripada svim civilizovanim ljudima u Evropi. Na šta svi drugi imaju pravo, samo je Srbima uskraćeno – da budu slobodni, da imaju pravo da se kreću, da idu u škole i bolnice, da čuvaju živote i perspektivu svoje dece. Traže da budu pušteni na slobodu oni koji su nepravedno, bez ikakvog razloga uhapšeni, pritvoreni i traže da se povuku oni koji su sa dugim cevima došli bez prava da okupiraju sever Kosova i Metohije“, rekao je Vučić.

Poručio je i da je ono što još Srbi traže da budu ukinute liste za hapšenje „koje je napravio režim u Prištini zato što su se Srbi politički suprotstavljali njihovom teroru“.

Objasnio je potom da je uslov Srba za povratak u kosovske institucije – formiranje Zajednice srpskih opština, uz dodatno pojašnjenje da je „to nešto drugo od uklanjanja barikada“.

„A za povratak u njihove institucije, dakle to je nešto drugo od uklanjanja barikada, traže formiranje Zajednice srpskih opština, što je bio prvi uslov u Briselskom sporazumu“, kazao je danas.

Za sve to on će, kao predsednik Srbije, uvek pružati podršku i neće se kriti od velikih i moćnih u svetu.

„Kada to kažem, takođe ću uvek biti dovoljno odgovoran da ih pozovem da čuvaju mir, da sačuvaju staloženost, trpeljivost i strpljenje, jer mir je u najvećem interesu Srba i Srbije i našem narodu na Kosovu i Metohiji. Živeo srpski narod na Kosovu i Metohiji, živela Srbija“, naglasio je Vučić.

Comments

Pročitaj još