• Početna>
  • Vesti>

Raspisan konkurs za prijem 200 administrativnih službenika u opštinama na severu Kosova

Foto: Radio Mitrovica sever

Kosovsko ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je javni konkurs za zapošljavanje 200 administrativnih službenika u opštinama Severna Mitrovica, Zubin Potok, Zvečan i Leposavić, javlja portal KoSSev.

Traži se 100 administrativnih i pomoćnih službenika u Centrima za opremu dokumentima i centrima za registraciju vozila i isto toliko za rad u Agenciji za upravljanje vanrednim situacijama za opštine na severu Kosova.

Ugovori su na godinu dana, a zaposleni će raditi puno radno vreme – 40 sati nedeljno. Njihova plata biće 423,85 evra (bruto).

Zaposleni u Centrima za opremu dokumentima i Centrima za registraciju vozila vršiće obradu zahteva za lične isprave – lične karte, pasoše i vozačke dozvole.

Takođe, baviće se obradom zahteva za registraciju vozila, obavljaće druge poslove i izveštavaće rukovodioca centra.

Nadležnosti novih službenika u Agenciji za upravljenje vanrednim situacijama za opštine na Severu Kosova biće vođenje evidencije aktivnosti reagovanja u vanrednim situacijama, dosijea, izveštaja, službenih dokumenata, prikupljanje, organizacija i odabir primljenih informacija i unos istih u dnevni izveštaj o vanrednoj situaciji za svoju oblast odgovornosti. Nadležnosti takođe obuhvataju praćenje opšte situacije, posebne aktivnosti, učešće u pripremi vatrogasnih sredstava i opreme, briga o ličnoj i zajedničkoj opremi….

Uslovi za prijem su za oba konkursa isti.

Potrebno je da kandidat poseduje kosovska dokumenta, punu sposobnost delovanja, zdravstvenu sposobnost, da poznaje jedan od službenih jezika (srpski ili albanski), kao i da nije pravnosnažnom presudom osuđivan za umišljajno izvršenje krivičnog dela.

Od kandidata se traži i da imaju završenu srednju školu, rad na kompjuterima u programima Word, Excel, Power Point.

U sklopu potrebnih opštih zahteva traži se i „osnovno znanja prema relevantnoj oblasti obrazovanja“, poznavanje standardnih administrativnih/tehničkih procedura u određenoj oblasti i sposobnost rada u okviru definisanih planova i procedura.

Konkurs će biti otvoren do 28. decembra.

Comments

Pročitaj još