• Početna>
  • Vesti>

Vučić sa Mančom: Molim da NATO zaštiti naš narod na KiM

Foto: Instagram, buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa komandantom Komande združenih snaga NATO-a, admiralom Stjuartom Mančom, sa kojim je razgovarao o situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i o saradnji sa NATO-om u okviru politike vojne neutralnosti Srbije.

“Dobar razgovor sa admiralom Mančom. Zamolio sam da NATO zaštiti naš narod na KiM i zahvalio na razumevanju politike neutralnosti Srbije” napisao je Vučić ovim povodom na Instagram stranici buducnostsrbijeav.

Predsednik Vučić i admiral Manč su razgovarali o unapređenju saradnje Srbije i NATO-a na različitim nivoima i saglasili se da je za jačanje međusobnog poverenja najvažniji redovan dijalog zvaničnika obe strane, navodi se u saopštenju Predsedništva.

Vučić je naveo da pripadnici KFOR-a imaju važnu ulogu u održavanju mira i stabilnosti, kao i u zaštiti Srba i drugih nealbanskih zajednica na Kosovu i Metohiji.

“Želimo da vidimo mir i stabilnost više od svega. Molimo vas samo da zaštitite naš narod na Kosovu i Metohiji u skladu sa Kumanovskim sporazumom i Rezolucijom 1244 Ujedinjenih nacija”, istakao je predsednik Vučić.

Admiral Manč je zahvalio na dobroj saradnji Srbije sa KFOR-om i istakao da NATO ceni Srbiju kao partnera, pritom poštujući njenu vojnu neutralnost, zaključuje se u saopštenju.

Comments

Pročitaj još