• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Svečlja i Kurti odgovorni ukoliko se Rakiću nešto dogodi

Srpska lista najoštrije osuđuje crtanje mete na čelu predsedniku Srpske liste Goranu Rakiću od strane ministra policije Dželala Svečle koja dolazi svega nekoliko časova nakon pretnji Aljbina Kurtija upućene Srbima na barikadama.

Bez ikakvog dokaza za svoje optužbe, Kurtijev ministar koji rukovodi naoružanim specijalcima, koji su do sada nebrojeno puta pokazali mržnju prema svemu što je srpsko, uputio je najdirektnije pretnje legalnom i legitimnom političkom predstavniku najveće partije Srba na Kosovu i Metohiji.

Dželale Svečla ti i tvoj Kurti ste odgovorni za situaciju u kojoj se nalazimo jer ste mesecima unazad sprovodili represiju nad nedužnim, golorukim srpskim narodom. Jer ste nam zabranjivali vakcinaciju, izbore, referendum, upadali oklopnim vozilima i dugim cevima u vrtiće, slali ROSU jedinice na goloruk narod, hapsili ljude bez dokaza, napravili liste za hapšenje i odstrel Srba, gradili baze za svoje naoružane formacije otimajući srpsku zemlju, i kao kaubojac dolazio na sever Kosova i Metohije slikajući se, praveći marketing, i dajući loš primer svojim potčinjenim, te mesecima unazad sprovodili institucionalno nasilje.

Na barikadama se nalazi srpski narod, lekari, profesori, ugledni građani, žene, majke, sestre a ne kriminalci, ali vi to ne razumete jer polazite od sebe, a kriminalac u poštenje ne veruje. Nije Rakić već Svečla bio deo pokreta na čijim protestima su kamenovane zgrade institucija, paljena službena vozila, gađana zgrada Vlade u Prištini.

Ne očekujemo reakciju međunarodnih predstavnika niti procesuiranje Svečle zbog lažnih optužbi koje je izrekao, ali poručujemo Svečli, Kurtiju i njihovim mentorima da nema te pretnje koja će uplašiti bilo kod člana Srpske liste niti nas sprečiti u nameri da se mirno i demokratski borimo za prava i opstanak srpskog naroda.

Nakon direktne pretnje Aljbina Kurtija i Dželala Svečle poručujemo im da ćemo ih smatrati apsolutno odgovornim u slučaju da se predsedniku Rakiću ili bilo kom građaninu ugrozi bezbednost, fizički i psihički integritet.

Comments

Pročitaj još