• Početna>
  • Vesti>

Rakić: Recept za uklanjanje barikada prost – puštanje uhapšenih, povlačenje policije i uklanjanje spiskova

Foto: Krizni štab, print screen

Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je da je recept za uklanjanje barikada na severu Kosova veoma jednostavan i da podrazumeva oslobađanje svih uhapšenih Srba, povlačenje jedinica specijalne policije sa severa KiM, kao i povlačenje svih spiskova koji su u javnosti u opticaju, a na kojima se prema navodima nalaze imena Srba osumnjičenih za ratne zločine.

Reagujući na izjavu kosovskog premijera Aljbina Kurtija da Prištinu brine da uklanjanje barikada na severu „ne može isključiti žrtve“, Rakić je rekao da antisrpski narativ Prištine traje već godinama  te da je jasno da u Prištini ne postoji interesovanje za poštovanje sporazuma.

“Ipak, poslednja izjava Kurtija je prevršila svaku meru” naveo je Rakić i pomenutu izjavu okarakterisao kao “otvoreni poziv na ubijanje Srba na barikadama”.

“Ova pretnja, nažalost prolazi bez odgovora međunarodnih predstavnika, što je nedopustivo” poručio je Rakić.

The Guardian je danas preneo Kurtijevu izjavu u kojoj kaže da  Prištinu brine da uklanjanje barikada na Severu „ne može isključiti žrtve“.

„Naša briga je da uklanjanje ovih barikada ne može isključiti žrtve. I zato želimo da budemo što je moguće pažljiviji, kako bismo bili sigurni da neće doći do destabilizacije i da će biti relativnog mira i bezbednosti“, kazao je Kurti. 

Comments

Pročitaj još