• Početna>
  • Vesti>

Radojević: Poslednji Kurtijevi potezi i slanje policajaca u severni deo Kosovske Mitrovice, ne doprinosi stabilnosti, što potvrđuje sinoćni primer

Foto: Printscreen

Član Kriznog štaba Milan Radojević je u svom obraćanju medijima poručio da su izlozi četiri srpska lokala u naselju Bošnjačka mahala, u severnom delu Kosovske Mitrovice, razbijeni sinoć i da su se vandali nakon incidenta, uputili u južni deo Kosovske Mitrovice.

„Nalazimo se u naselju Bošnjačka mahala u severnom delu Kosovske Mitrovice, gde su sinoć, za sada nepoznati počinioci, polomili lokale čiji su vlasnici Srbi. Sami vlasnici su pokušali da spreče vandale u uništavanju lokala, međutim, ono što smo čuli je da su neki ljudi bacili na njih bacili topovske udare i pobegli u pravcu južnog dela Kosovske Mitrovice“ rekao je Radojević.

Kako je rekao Radojević, Kosovska Mitrovica ima istoriju multietničkog grada, u šta je uloženo mnogo truda i energije, ali da policajci na severu Kosova ne doprinose stabilnosti, što kako kaže, potvrđuje sinoćni primer.

„Kosovska Mitrovica je jedini multietnički grad na Kosovu i Metohiji i zaista, u prethodnim godinama smo svi zajedno uložili jako puno truda i energije, kako bi sačuvali tu multietničnost. Međutim, poslednji Kurtijevi potezi i slanje policajaca u severni deo Kosovske Mitrovice, ne doprinosi stabilnosti, a sinoćni primer je upravo to, da ti policajci, iako su samo pedeset metara od lokala, apsolutno nisu reagovali niti su preduzeli bilo kakav potez, i nemo su posmatrali ljude koji su otišli u pravcu južnog dela Kosovske Mitrovice“ istakao je Radojević.

Radojević je građane pozvao na mir i uzdržanost, kao i da ne nasedaju na provokacije.

„Građane Kosovske Mitrovice pozivamo na mir, na uzdržanost i da ne nasedaju na provokacije. Srbi na Kosovu i Metohiji nisu nikome pretnja, i ovom prilikom pozivam sve građane Kosovske Mitrovice ali i Kosova i Metohije, da budu uzdržani, da ne nasedaju na provokacije, i da mirno i dostojanstveno, kao što smo to uvek činili, branimo svoja prava na slobodu i ostanak na ovim prostorima“ poručio je član Kriznog štaba Milan Radojević.

Comments

Pročitaj još