Petković: Srbija poštuje Povelju UN i odluke SB

Foto: Kancelarija za KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković je reagovao na izjave Aljbina Kurtija i u saopštenju naveo da se Kurti “ne samo da se podsmeva Briselskom sporazumu, već to otvoreno čini i prema Rezoluciji 1244 Ujedinjenih nacija”.

To što Srbija poštuje Povelju UN i odluke Saveta bezbednosti nije smešno, kako to Kurti kaže, već odgovorno, ali Kurti ni ne zna šta ta reč znači, navodi Petković.

“Podjednako kao što u Prištini ne znaju ni šta je UN, jer niti su i niti će odmaći dalje od hodnika ove institucije, po kojima svake godine komično tumaraju. Zato je zapravo smešno da Kurti uopšte pokušava da tumači Rezoluciju 1244 i zahtev za povratak srpskih bezbednosnih snaga na Kosovo i Metohiju. To pitanje jednostavno nema nikakve veze sa Aljbinom Kurtijem”.

“Neverovatno je kako to da su uvek “smešni” samo oni delovi međunarodnih sporazuma i odluka koji su u korist Srbije, kao i oni sporazumi koji treba da budu sprovedeni od strane Prištine”?

Međunarodni pravo može samo u celini da se poštuje, a ne onako kako je to Kurti navikao, prihvatajući samo ono što mu odgovara, zaključio je Petković.

Kurti jednu stvar mora da nauči – snaga međunarodnog prava nije u sili, nego u njenim normama, tako da je Kurti prerano počeo da se smeje i likuje.

Comments

Pročitaj još