• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Srpski narod opredeljen za mir, Svečljine izjave zaoštravaju situaciju

Foto: Srpska lista

Dolazak Dželala Svečle na administrativni prelaz Brnjak je još jedna provokacija Aljbina Kurtija i njegovih poslušnika sa ciljem eskalacije situacije na terenu, saopštila je Srpska lista povodom sinoćnje posete kosovskog ministra unutrašnjih poslova severu Kosova.

“Dželal Svečla dobro zna da nije dobro došao u srpske opštine na severu Kosova i Metohije, niti ima šta da traži u našim krajevima. Naglašavamo da je srpski narod opredeljen za mir na ovim prostorima, a Svečline izjave kako je spreman da nastavi sa upotrebom nasilja i da silom ukloni barikade idu u prilog daljem zaoštravanju situacije” saopšteno je iz Srpske liste.

Iz Srpske liste ističu da su opredeljeni za mir.

“Učinićemo sve da sačuvamo mir i naš narod od nasrtaja iz Prištine, ali ako Kurtijeve jedinice pokušaju nasiljem da uklanjaju barikade, dobiće odgovor srpskog naroda kakav zaslužuju” navodi se na kraju saopštenja.

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja saopštio je da je sinoć bio na prelazu Brnjak i da je tamo večerao sa pripadnicima Kosovske policije.

Kosovski ministar tvrdi da “meštani u ovom kraju, koji su već nedelju dana blokirani usled barikada, uporno traže uklanjanje istih”.

“Blokade su podigle naoružane i kriminalne grupe. Kosovske institucije imaju kapacitet da uklone barikade. U koordinaciji sa međunarodnim partnerima procenjuju situaciju, kako bi pružile adekvatan odgovor”, poručio je Svećlja.

Dodao je da se sever Kosova “mora što pre vratiti u normalu”.

Comments

Pročitaj još