• Početna>
  • Vesti>

Vučić sa Lajčakom, zatim trilateralni sastanak s Eskobarom

Beta

Predsednik Aleksandar Vučić sastaće se sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom. Nakon toga, planiran je i trilateralni susret predsednika Vučića sa Lajčakom i zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijelom Eskobarom.

Kako je najavljeno, sastanak Aleksandra Vučića i Miroslava Lajčaka planiran je u 12.45 u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Nakon tog sastanka planiran je i trilateralni susret predsednika Vučića sa specijalnim predstavnikom EU Miroslavom Lajčakom i zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijelom Eskobarom.

Posle sastanka, kako je saopštilo Predsedništvo, medijima će biti prosleđeno saopštenje.

I prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastaće se sa Gabrijelom Eskobarom. Taj sastanak planiran je za 16 časova.

Eskobar i Lajčak u Beograd dolaze iz Prištine gde su razgovarali sa predstavnicima privremenih prištinskih institucija.

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je, nakon sastanka u Prištini, da je najbolji način da se barikade na severu Kosova i Metohije uklone političkim dogovorima, a ne buldožerima.

Američki izaslanik za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar naveo je da je Kurtiju jasno izrazio očekivanje da radi na implementaciji sporazuma o formiranju Zajednice srpskih opština.

Comments

Pročitaj još