• Početna>
  • Vesti>

KP demantuje medije: Pantić je u skladu sa trenutnim okolnostima “prilično dobro” tretiran

Foto: Kosovska policija

Iz Kosovske policije je saopšteno da njihovi službenici dobro postupaju prema uhapšenom Dejanu Pantiću, da poštuju njegova ljudska prava i da su obezbedili lekove koji su mu neophodni.

U policiji kažu da su želeli da demantuju “kontinuirane spekulacije pojedinih osoba i pojedinih uglavnom srpskih medija, da se navodno službenici prema D. P. nisu ponašali kako treba i nisu mu davali lekove”.

„Pomenuto lice je u skladu sa trenutnim okolnostima prilično dobro tretirano, poštuju se njegova ljudska prava, ponuđen mu je advokat i dozvoljeno mu je korišćenje medicinskih sredstava. Takođe, Kosovska policija je uspela da obezbedi neophodne lekove za privedeno lice”, navodi se u saopštenju.

Dodali su da je bezbednosna situacija na severu Kosova nepromenjena, a da su prelazi Jarinje i Brnjak i dalje zatvoreni za saobraćaj zbog blokade puteva.

Naglasili su da su “barikade, napadi vatrenim oružjem i eksplozivnim napravama otežali rad bezbednosnih institucija, narušili slobodu kretanja građana i robe”.

Poručili su da je Kosovska policija “kontinuirano i maksimalno angažovana na obezbeđivanju sigurnosti za sve građane bez obzira na etničku pripadnost”.

Comments

Pročitaj još