• Početna>
  • Vesti>

Ministar Vučević i general Mojsilović obišli jedinice Treće brigade u Kuršumliji

mod.gov.rs

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišli su danas jedinice iz sastava Treće brigade Kopnene Vojske u Kuršumliji. Ministar Vučević je, posle prikaza obučenosti i razgovora sa starešinama i vojnicima, poručio da je Srbija mirna i sigurna dok ima ovako snažnu vojsku spremnu da izvrši svaki zadatak koji dobije od vrhovnog komandanta.

– U junačkoj Toplici, zajedno sa načelnikom Generalštaba generalom Mojsilovićem i ostalim starešinama Vojske Srbije obilazimo garnizon u Kuršumliji i vršimo uvid u stanje jedinica koje su ovde raspoređene, moral naših vojnika, podoficira i oficira, stanje opreme i naoružanja – rekao je ministar Vučević.

On je istakao da je to bila prilika da se u neposrednom razgovoru razmene mišljenja u vezi sa planovima za naredni period, a u skladu sa naredbama državnog vrha. 

– I odavde mogu da pošaljem jasnu poruku da je Vojska Srbije spremna da izvrši svaki zadatak koji dobije od svoje države, od predsednika Republike kao vrhovnog komandanta, čuvajući teritorijalni integritet i suverenitet zemlje – poručio je Vučević i podvukao da je Vojska najveći zaštitnik i čuvar slobode svih građana Srbije.

– Srbija je mirna, Srbija je sigurna dok ima ovako snažnu vojsku – naglasio je ministar odbrane.

Ministru odbrane i načelniku Generalštaba o situaciji u zoni odgovornosti Treće brigade Kopnene vojske i stanju u jedinici referisao je komandant pukovnik Dragan Antić. Zatim su jedinice iz sastava Treće brigade KoV u kasarni „Toplički ustanak“ u Kuršumliji prikazale rad i postupke Vojne policije na kontrolnom punktu, te segmente obuke pešadijske čete na vozilima „lazar 3“ i ojačane mehanizovane čete na borbenim vozilima BVP-M80 i tenkovima M-84.

Današnjem obilasku prisustvovali su komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović i načelnik Operativne uprave Generalštaba general-potpukovnik Želimir Glišović.

Comments

Pročitaj još