• Početna>
  • Vesti>

Rakić: Formiran Krizni štab koji će izveštavati o situaciji na terenu


Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je da su tenzije na severu Kosova i dalje prisutne i da je zbog kompleksnosti situacije formiran Krizni štab koji će izveštavati o situaciji na terenu.

Predsednik Srpske je za TV Pink rekao je da je na barikadi u Velikom Rudaru mirno, ali i da veći broj građana pristiže na barikadu.

“Nakon današnjih izjava Kurtija on je samo zapalio požar i uplašio naše naše građane koji ne žele da nasedaju na njegove provokacije. Mi želimo mir i ništa drugo, da sačuvamo svoje porodice. Priština sprovodi razne akcije kako bi izazvala tenzije”, rekao je Rakić i pozvao građane da budu mirni i budni, te da ne nasedaju na provokacije, jer kako je naveo cilj Prištine je da izazove reakciju Srba da bi ih okrivili da su “rušilački i remetilački faktor”.

Rakić je pozvao građane da se odnose s poštovanjem prema Kforu i Euleksu, ističući da je njihovo prisustvo u skladu sa Rezolucijom 1244 SB UN.

“Molim građane da izađu u susret KFOR-u i EULEKS-u ukoliko im je potrebna naša pomoć. Ovde je veliki strah da neko ne izazove incidente i da nas posle optuži. Mi smo opredeljeni za mir i ovde se branimo, jer želimo da ostanemo, i borimo se za mir i razum, a nisam siguran da razuma ima i suprotna strana u Prištini”, rekao je Rakić.

Comments

Pročitaj još