• Početna>
  • Vesti>

Petković: Da ima bilo kakvih dokaza protiv Pantića, Priština ih ne bi krila tri dana

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Pritvor od 30 dana koji je izrečen Dejanu Pantiću nastavak je iživljavanja i bahatosti Aljbina Kurtija koji nevinog čoveka drži u kazamatu samo zato što nosi srpsko ime i prezime, saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

“Pantić je uhapšen i optužen za terorizam samo zato što živi u multietničkom naselju, a da ima bilo kakvih dokaza protiv njega, Priština ih ne bi krila tri dana. To dovoljno pokazuje da protiv njega nema niti jednog jedinog dokaza, već je meta Aljbina Kurtija koji samo želi da kriminalizuje Srbe” navodi Petković u svom saopštenju.

Petković je upitao “kako to da Evropa ćuti na činjenicu da u 21. veku čoveka, srčanog bolesnnika, drže zatočenog, bez lekova i terapije, bez prava da pozove porodicu ili svog advokata?”

“Kakva je to demokratija i vladavina prava? Gde su borci za ljudska prava kada se jednom Srbinu propisuju kazne i tamnice i gaze osnovna ljudska prava!” naveo je Petković.

“Današnji pritovor najrečitiji je dokaz ispravnosti odluke Srba da se mirno i dostojanstveno bore za svoja osnovna prava, jer za njihove muke očigledno nema sluha ni u Prištini, ni u mnogim zapadnim centrima moći koji zatvaraju oči pred stradanjima Srba” zaključio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Comments

Pročitaj još