• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za KiM: Uhapšen Dejan Pantić; Janso je da Kurti želi nemire, incidente, novu krizu i haos

Pripadnici Kurtijeve Kosovske policije uhapsili su danas na administrativnom prelazu Jarinje Dejana Pantića bivšeg pripadnika Kosovske policije koji je 5. novembra zajedno sa svojim kolegama napustio ovu instituciju, a koji je do tada bio angažovan u policijskoj stanici u Kosovskoj Mitrovici, saopštila je Kancelarija za KiM.

“Dejan je sa suprugom danas u prepodnevnim satima otišao u Rašku da obavi privatne obaveze, normalno prešao prelaz i u povratku su mu Kurtijevi policajci stavili lisice na ruke i odveli ga prema poslednjim informacijama u bazu kosovske policije u blizini prelaza.

Reč je o brutalnoj odmazdi i zastrašivanju od strane Aljbina Kurtija koji je rešio da sada progoni srpske policajce kojima, bez ikakvih osnova i dokaza, pokušava da pripiše dela sa kojima nemaju nikakve veze ne bi li tako pokušao da zastraši sve Srbe koji ne žele da trpe njegov teror i kršenje sporazuma. Time Kurti želi da im se osveti za to što su napustili sve institucije na severu, uključujući i policiju.

O ovoj brutalnoj primeni sile, odmazde i zastrašivanja obavestio sam odmah i Miroslava Lajčaka, a obavestićemo i sve relevantne međunarodne predstavnike sa jasnim zahtevom da se osveta i odmazda prema Srbima odmah zaustavi i da se Srbima garantuje bezbednost. 

Nakon slanja snaga kosovske policije u Kosovsku Mitorivcu, slanja blindiranih vozila u dečji vrtić u Leposaviću i specijalaca sa prstom na obaraču u Veliku Hoču, sada je Kurti počeo da hapsi Srbe nemoćan da ih natera da mu se povinuju i vrate u njegove institucije. 

Janso je da Kurti želi nemire, incidente, novu krizu i haos jer se samo time hrani i tako opstaje na vlasti, ali mu to neće poći za ruko. Neće Srbi biti glineni golubovi njegovih suludih poteza, u to neka bude uveren”, stoji u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Comments

Pročitaj još