• Početna>
  • Vesti>

Eskobar i Šole u poseti Beogradu i regionu 13. decembra

Foto: Cropix/ Goran Mehkek

Zamenik pomoćnika državnog sekretara, specijalni izaslanik predsednika SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar i savetnik Stejt departmenta Derek Šole posetiće Beograd 13. decembra, rečeno je Tanjugu u Ambasadi SAD. 

Iz ambasade nisu navedeni detalji vezani za Eskobarovu posetu, a portparol Stejt departmenta rekao je da poseta Eskobara regionu predstavlja deo redovnih konsultacija.

Iz ambasada SAD podsećaju da je Stejt department objavio detalje poseta savetnika Šolea regionu uključujući posetu Zagrebu i Briselu.

,,Šole će 12. i 13. decembra boraviti u Prištini gde će se sastati sa vladinim zvaničnicima i drugim političkim liderima, kako bi razgovarali o nastavku saradnje po nizu pitanja, uključujući napore SAD da unaprede integraciju Kosova u evropske i evroatlantske strukture, dijalog uz posredovanje EU za postizanje sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije, navedeno je u saopštenju Stejt departmenta.

Šole će 13. decembra stići u Beograd, dodaje se, gde će razgovarati sa vladinim zvaničnicima o energetskoj bezbednosti, regionalnoj ekonomskoj integraciji i napretku ka cilju Srbije – članstvu u EU. 

,,On će takođe razgovarati o ulozi Srbije u jačanju regionalnog mira i bezbednosti i njenom kontinuiranom angažovanju u dijalogu uz posredovanje EU kako bi se postigla sveobuhvatna normalizacija odnosa sa Kosovom”, navedeno je u saopštenju.

Comments

Pročitaj još