• Početna>
  • Vesti>

Aljbin Kurti tvrdi da zbog oružanih napada pojačava prisustvo policije na Severu

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je sino’ da su ,kako je rekao zločinačke bande pojačale napade na severu Kosova.

“Znaju da se bliži kraj. Vlada Kosova niti se cenjka sa njima, niti ih toleriše“, poručio je kosovski premijer Aljbin Kurti sinoć.

Najmanje dva incidenta dogodila su se u Zubinom Potoku i Severnoj Mitrovici, prilikom pokušaja članova opštinskih izbornih komisija da u pratnji Kosovske policije uđu u prostorije OIK-a na Severu.

Incident u Zubinom Potoku završio se uz intervenciju i policije,a u Mitrovici su, prema zvaničnim izvorima, na prostorije Opštinske izborne komisije bačene dve eksplozivne naprave od kojih je jedna eksplodirala. Druga je u kontrolisanoj eksploziji uklonjena sinoć .

„Bombe koje bacaju, meci koje ispaljuju i maske koje nose su njihova politička i narodna nemoć. Sa ovim zločinima i oružanim napadima severno od Ibra, tamo ćemo sigurno imati više Kosovske policije. Zato što će biti istraga i procesuiranja ovih zločinaca koje plaća Srbija, a kojima diriguje njihov predsednik. Brojna kršenja zakona neće biti oproštena, a tendencije kriminalne destabilizacije će propasti“, rekao je sinoć Kurti.

Beograd i Priština se uzajamno optužuju za jučerašnje incidente.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković poručio je da su „Kurtijevi specijalci upali u prostorije OIK u Kosovskoj Mitrovici, sve razvalili, polupali, razbacali, pokušavajući da instaliraju svoje biračke komisije“.

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja i Kosovska policija ga demantuju.

Comments

Pročitaj još