• Početna>
  • Vesti>

Petković: Kurti na sever KiM poslao policiju sa dugim cevima kako bi nasilno pokušao da pripremi teren za održavanje svojih nelegalnih izbora

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Aljbin Kurti danas je na sever Kosova i Metohije poslao policiju sa dugim cevima u prostorije opštine Zubin Potok kako bi nasilno pokušao da pripremi teren za održavanje svojih nelegalnih izbora, saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

“Reč je o najbrutalnijoj demonstraciji sile i izazivanju novih tenzija i provokacija od strane Prištine koja nasiljem i jednostranim merama pokušava da sprovede svoje nelegalne, protivpravne i jednostrane mere i izazove novu destabilizaciju prilika na terenu” ističe Petković.

“Sve ovo Aljbin Kurti je tempirao i režirao dok se u Tirani održava samit EU- Zapadni Balkan, kao što je tokom samita u Berlinu pozvao na rušenje Briselskog sporazuma i hapšenje Nenada Đurića. Ovako izgleda takozvana demokratija i vladavina prava Aljbina Kurtija – dok zabranjuje Srbima da učestvuju na izborima i referendumu, istovremeno dugim cevima, puškama i nasiljem pokušava da spovede svoje izbore na severu pokrajine” navodi Petković.

Petković ističe da je očigleda Kurtijeva namera da nasiljem i oružjem preotme četiri srpske opštine na severu Kosova i Metohije i u njima na nelegalnim i nelegitimnim izborima instalira albanske predstavnike.

Pozivamo Srbe da ostanu mirni i ne nasedaju na provokacije čiji je jedini cilj izazivanje sukoba i krize na severu Kosova i Metohije, jer sve što naš narod želi jeste poštovanje prava i sporazuma, prava na ostanak i opstanak na svojim vekovnim ognjištima, zaključuje se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića.

Kako prenosi Kosovo online, članovi opštinske izborne komisije u Zubinom Potoku u pratnji specijalne kosovske policije, kako se navodi, nasilno su posle 12 časova ušli u zgradu Opštine Zubin Potok, zbog čega su se pobunili građani koji su se tu zatekli, a trenutno se čuju sirene.

Kako Kosovo onlajn saznaje, čule su se dve eksplozije, a članovi opštinske izborne komisije i pripadnici Kosovske policije izašli su iz zgrade opštine.

Comments

Pročitaj još