Sastanak Lajčaka i Vučića danas u Beogradu

Foto arhiva(sava media)

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslav Lajčak stiže u posetu Beogradu. Sastaće se sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, a razgovaraće i sa ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem.

Danas sastanak između Lajčaka i Vučića počinje u 11 časova u zgradi Predsedništva.

Nakon sastanka, kako je saopšteno, medijima će biti prosleđeno saopštenje.

Sa specijalnim predstavnikom Evropske unije razgovaraće i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić. Taj sastanak planiran je za 13 časova.

Ministar Dačić izjavio je da će predsednik Vučić odluku o tome da li putuje u Tiranu na sastanak o zapadnom balkanu doneti nakon sastanka sa Miroslavom Lajčakom.

Premijerka Ana Brnabić poručila je da predsednik Vučić još nije doneo odluku o odlasku na samit i naglasila da je važno da ode u Tiranu, jer niko nema kredibilitet i ne može da se suoči sa licemerjem kao on.

Posle imenovanja Nenada Rašića za ministra u kosovskoj vladi, na KiM su se podigle nove tenzije. Predsednik Vučić je imenovanje rašića ocenio kao “sramno” i da je to “najblaža reč koja može da se upotrebi”, kao i da neće učestvovati na samitu u Tirani.

Nakon sastanka sa Varheljijem posle toga, predsednik je rekao da će u narednim danima doneti odluku o odlasku u Tiranu, a Varhelji je poručio da je Srbija potrebna za stolom u Tirani.

Samit Evropske unije i Zapadnog Balkana održaće se sutra u Tirani.

Comments

Pročitaj još