• Početna>
  • Vesti>

Šubarić: Različitosti ne smeju biti prepreka u razvoju jednog društva

Foto: RTV Gračanica

Predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić poručila je  na Međunarodni dan osoba sa invaliditetom da opština Gračanica ostaje posvećena prevazilaženju svih izazova sa kojima se osobe sa invaliditetom suočavaju i nastavlja da radi na institucionalnoj podršci svim društvenim kategorijama koje imaju potrebu za pojačanim medicinskim nadzorom.

Na inicijativu Opštinskog odbora za osobe sa posebnim potrebama,  a uz podršku predsednice Šubarić počelo obeležavanje parking mesta za osobe sa posebnim potrebama u centru Gračanice, ali i ispred svih javnih institucija.

Šubarić naglašava da će se predano raditi i na promociji dobre zdravstvene prakse u službi osoba sa invaliditetom kao i unapređivanju kvaliteta njihovog života kroz podršku kvalitetnih ideja usmerenih za pomoć osobama sa invaliditetom.

„Predrasude i stereotipi u 21-om veku moraju postati prošlost i zajednički moramo raditi na jačanju kolektivne svesti da različitosti ne smeju biti prepreka u razvoju jednog društva“, poručila je  predsednica opštine Gračanica.

Comments

Pročitaj još